Μεγάλη συναυλία για μικρούς μουσικούς, από το Ωδείο Αθήνων

Μία ξεχωριστή συναυλία, για καλό σκοπό, πραγματοποιεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, το Ωδείο Αθηνών με τη συμμετοχή πλειάδας μουσικών, αποφοίτων, καθηγητών και μαθητών του, στο Μέγαρο Μουσικής. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος υποτροφιών του Ωδείου «Μικροί Μουσικοί» δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να αναπτύξουν το ταλέντο τους στη μουσική.

Πρόκειται για μία συναυλία, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες μουσικοί, σολίστ, κλπ, δουλεύουν αφιλοκερδώς, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ και Ροσίνι για τρία πιάνα, καθώς και έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ανάμεσά τους αποσπάσματα από το πασίγνωστο μπαλέτο «Ζορμπάς».

Το Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» σχεδίασε το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και προσφέρει υποτροφίες για μουσικές σπουδές σε παιδιά από 6 έως 12 ετών, από την Αττική, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων για τα μαθήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αφορά παιδιά που έχουν, ήδη, παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, αλλά και αρχάριους.