Μεγάλη επιχείρηση για τη μικρή “Μαρία”

Έρευνα σε όλες τις ύποπτες εξαφανίσεις παιδιών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και εξωτερικό με τη συνδρομή της Ιντερπόλ, για τον εντοπισμό της “ταυτότητας” του ξανθού κοριτσιού με τα πράσινα μάτια ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών, που εντοπίστηκε τυχαία μετά από έρευνα σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Το παιδί, το είχε αρπάξει το 2009 ένα ζευγάρι αθιγγανων από τους βιολογικούς του γονείς ή το πήρε με τη συναίνεση των γονιών του, για να το πουλήσει, αλλά η αγοραπωλησία δεν προχώρησε και έτσι έμεινε μαζί τους για να παίρνουν το επίδομα πολύτεκνου!

Αυτά τα δύο εφιαλτικά ενδεχόμενα εξετάζει η αστυνομία, για το πώς βρέθηκε το κοριτσάκι να ζει στον καταυλισμό Ρομά μακριά από τους πραγματικούς του γονείς… Η 40χρονη αθίγγανη, η οποία έχει συλληφθεί μαζί με τον 39χρονο άντρα της, αφού υπέπεσε σε πέντε αντιφάσεις στην αστυνομία για το πως έχει το κοριτσάκι, τώρα υποστηρίζει, ότι της το έδωσε μία Βουλγάρα για να το μεγαλώσει !

Γιατί οι αθίγγανοι δεν λένε την αλήθεια

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλες τις ύποπτες εξαφανίσεις παιδιών από αλλοδαπούς γονείς από το 2007 και μετά, ενώ ήδη έχουν γίνει αρκετά τηλεφωνήματα στην ασφάλεια Λάρισας, τα οποία έχουν μπει στο “μικροσκόπιο”. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι αθίγγανοι δεν αποκαλύπτουν το ένοχο μυστικό τους και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές, για να μην αποκαλυφθεί η απαγωγή του παιδιού ή επειδή εκείνοι και οι συνεργοί τους συμμετέχουν σε ένα μεγάλο κύκλωμα εμπορίας παιδιών, που τα πλοκάμια του απλώνονται και εκτός Ελλάδας.

Η δικηγόρος του ζευγαριού, Μαριέττα Παλάβρα, δήλωσε πως η «μητέρα» του κοριτσιού αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία καθότι τη «λυπήθηκε», και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».

Η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο «ψάχνουμε», συνέχισε η κ. Παλάβρα, τονίζοντας παράλληλα πως οι πελάτες της ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού.

Ερωτηθείσα για τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παιδιών που και οικογενειακών μερίδων που είχε το ζευγάρι, η κ. Παλάβρα εξήγησε ότι στις κοινότητες των Ρομά «γίνονται πολλά παράνομα πράγματα για τα επιδόματα του κράτους», υπογραμμίζοντας ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η πελάτης της «έχει αρπάξει ή έχει κλέψει ένα ανήλικο παιδί».

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες με 14 παιδιά. Δύο μερίδες ανήκουν στη γυναίκα, και αντιστοιχούν σε 10 παιδιά, ενώ η τρίτη μερίδα, με τέσσερα παιδιά, ανήκει στον άνδρα.

Μάλιστα, η «μητέρα» εμφανιζόταν να έχει γεννήσει αρκετά παιδιά στο διάστημα των τελευταίων μηνών.

Στο ανήλικο κορίτσι παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, μετά από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο ROMA και το κορίτσι παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Πάντως η αλλαγή της μικρής είναι κάτι παραπάνω από εμφανές..

Capture15