Μεγάλη επένδυση από κινέζικο κολοσσό σε ιπτάμενα αυτοκίνητα

Ο όμιλος Zhejiang Geely Holding του δισεκατομμυριούχου Li Shufu συμφώνησε να επενδύσει στην εταιρεία κατασκευής ιπτάμενων οχημάτων Volocopter GmbH, καθώς η κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα εκτείνεται σε τεχνολογίες που τελικά θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή κατανάλωση βενζινοειδών.

Η Geely, η οποία κατέχει τη Volvo Cars και συμμετέχει στη Daimler AG, ηγήθηκε ενός γύρου επενδύσεων που συγκέντρωσε 50 εκατομμύρια ευρώ (55 εκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει το αεροπορικό ταξί VoloCity να ξεκινήσει την εμπορική του διάθεση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Οι Geely και Bruchsal, από την με έδρα τη Γερμανία Volocopter συμφώνησαν να σχηματίσουν μια κοινή επιχείρηση που σχεδιάζει να φέρει αερομεταφερόμενα αυτοκίνητα στην Κίνα.

https://www.youtube.com/watch?v=WFweyienhzw

Το Volocopter βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε η ίδια πηγή. Η Daimler κατέχει ένα τμήμα της εταιρείας από το 2017.

Η επένδυση της Geely έρχεται καθώς η Κίνα προσπαθεί να κρατήσει μακριά τους οδηγούς από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και να τους κατευθύνει προς τα οχήματα νέων μορφών ενέργειας, επιδιώκοντας έτσι να μειωθεί η ρύπανση του αέρα και η εξάρτηση από το πετρέλαιο που έρχεται από το εξωτερικό.

Ο Li Shufu επεκτείνει την αυτοκρατορία του πέρα από τα αυτοκίνητα, περνώντας σε περιοχές οι οποίες εκτείνονται από χαμηλής τροχιάς δορυφόρους μέχρι μικροτσίπ. Η ομάδα του ανακοίνωσε το 2017 ότι θα αγοράσει την αμερικανική εταιρεία Terrafugia Inc., η οποία προσπαθεί να λανσάρει ένα ιπτάμενο όχημα στην αγορά το 2019. Η Geely υπέγραψε επίσης συμφωνία το Νοέμβριο με την κρατική εταιρεία China Aerospace Science and Industry Corp. για υπερηχητικές αμαξοστοιχίες «με χρήση τεχνολογίας οικιακής χρήσης”.

«Η Geely μετεξελίσσεται από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε ομάδα τεχνολογίας κινητικότητας», δήλωσε ο Li.