Μεγάλη γκάφα Λεπέν για βασανιστήρια της CIA – ”Τα βασανιστήρια είναι χρήσιμα”!

Η ηγέτιδα της της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, έκανε μια πολύ μεγάλη γκάφα αφού υπερασπίστηκε την χρησιμότητα των βάναυσων μεθόδων που εφάρμοζε η CIA για να αποσπάσει πληροφορίες από υπόπτους για τρομοκρατία.

Δήλωσε: «Τα βασανιστήρια μπορεί και είναι “χρήσιμα κάποιες φορές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», σχολιάζοντας τις μεθόδους ανάκρισης που ακολουθούσε η CIA μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε: «Εγώ, δεν καταδικάζω αυτές τις μεθόδους», επανέλαβε. «Μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα, υπάρχει μία ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί σε μία ή δύο ώρες και να σκοτώσει 200 ή 300 πολίτες , κατά τις οποίες μπορεί να είναι χρήσιμο να υπάρχει κάποιος που θα κάνει τον άλλον να μιλήσει με τα διαθέσιμα μέσα».

Η Λεπέν έσπευσε επίσης να πλέξει το εγκώμιο των αξιωματούχων της CIA λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την απόσπαση πληροφοριών από υπόπτους για τρομοκρατία, κάνουν μια πολύ υπεύθυνη δουλειά».

Λίγη ώρα αργότερα, η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς προσπάθησε μέσω Twitter να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία» των δηλώσεών της.«Κακόβουλη ερμηνεία. Όχι ουτοπία σε θέματα τρομοκρατίας. Όταν αναφέρθηκα σε όλα τα διαθέσιμα μέσα, εννοούσα τα έννομα μέσα, προφανώς όχι τα βασανιστήρια», έγραψε στον λογαριασμό της.