Μεγάλη ένταση επικρατεί στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου

Αρκετοί  Ελληνοκύπριοι με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Μάριο Ματσάκη έκλεισαν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, με σκοπό να κλείσει όλα τα οδοφράγματα. Η αντίδραση των Ελληνοκυπρίων γίνεται κατόπιν της σύλληψης και καταδίκης των τριών αστυνομικών στην νεκρή ζώνη στην Λουρουτζίνας απο μέλη του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Οι Ελληνοκύπριοι μαζί με τον κ. Ματσάκη έκλεισαν τη διελευση απο και προς τα κατεχόμενα. Ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης αρκετοί τουρίστες δεν κατάφεραν να πανε στις τουρκοκρατούμενες περιοχές και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους.

Διαδηλωτές κρατούν Κυπριακές σημαίες και σημαίες της ΕΕ και φωνάζουν συνθήματα “κλείστε τα οδοφράγματα”, “σταματήστε να τροφοδοτείτε τους Τούρκους”.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΜΑΔ και μεγάλη αστυνομική δύναμη. Έχουν κινητοποιηθεί και τα Η.Ε. Εκπρόσωπος του ΟΗΕ ανέφερε ότι έκλεισαν οι κατοχικές αρχές τη διέλευση απο τα και προς τα κατεχόμενα μέχρι να κοπάσει η ένταση. 

Εν τω μεταξύ το ψευδοδικαστήριο άφησε πρίν απο λίγο ελεύθερους τους τρεις αστυνομικούς, με εγγύηση 10 χιλιάδες τουρκικές λίρες ( 4,5 χιλιάδες ευρώ) έκαστος. Ωστόσο, η δίκη συνεχίζεται στο ψευδοδικαστήριο στην κατεχόμενη Λευκωσία για κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών.