Μεγάλες ανατροπές στο προεκλογικό σκηνικό

Της Μαριλένας Χρίστου*

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν όλα τα εκλογικά επιτελεία, να θέλουν να πάρουν την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την λεγόμενη” αποτύπωση των τάσεων” και βλέποντας τις δημοσκοπήσεις σαν ένα εργαλείο προσπαθούν να συσπειρώσουν όλους τους κομματικούς τους.

Στο εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη, έχουν εντολή να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο και να προβάλουν συνεχώς το έργο της πενταετίας. Στο επιτελείο επίσης αναφέρουν συνεχώς το ότι παρέλαβε “καμένη γη” και τώρα παραδίδει μία σωστή οικονομία.

Στο εκλογικό επιτελείο Σταύρου Μαλά, επικρατεί αισιοδοξία ότι θα περάσει στο δεύτερο γύρο. Ο Μαλάς εμφανίζεται σε μεγάλες ενθαρυντικές συγκεντρώσεις, όπου μέρα με τη μέρα κερδίζει πόντους. Στο ΑΚΕΛ πιστεύουν ότι ο Μαλάς θα ανεβαίνει συνεχώς.

Στο επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου, επικρατεί αυτή τη στιγμή πανικός και ανησυχία για το αν θα φύγουν και άλλα στελέχει από το ΔΗΚΟ και για το ρόλο που θα παίξει ο τέως πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν.

Εάν ο Νικόλας δεν τα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο τότε “θα βγει στη σύνταξη” όπως έγραψε και ένας συνάδελφος καθημερινής εφημερίδας.

“Τα μακρά κοντά εγίναν” όπως λένε..