Μεγάλες αλλαγές στο Facebook μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Η Facebook ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα έρχονται αλλαγές στα Privacy Settings και Activity Log, απλοποιώντας κατά κάποιο τρόπο τη χρήση του κοινωνικού δικτύου και επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν και να επεξεργάζονται μαζικά τις δημοσιεύσεις και τα tags τους.

Στο πάνω μέρος της σελίδας (ανάμεσα στα Home και Settings) αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του ένα νέο εικονίδιο κλειδαριάς για άμεση πρόσβαση στα Privacy Settings σας υπό μορφή FAQ. Πρώτες στη λίστα βρίσκονται οι ερωτήσεις ‘Who can see my stuff?’, ‘Who can contact me?’ και ‘How do I stop someone from bothering me?’, κάνοντας κλικ στις οποίες μεταβαίνετε στις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Μια δεύτερη μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με τα ‘app permissions’ και συγκεκριμένα κάθε φορά που θέλετε να εγγραφείτε σε μια συνδεδεμένη με το Facebook εφαρμογή, θα εμφανίζεται στην οθόνη σας ένα dialog box που θα ζητά πρόσβαση στο προφίλ σας και ένα δεύτερο λίγο αργότερα για να postάρει εκ μέρους σας.

Επιπλέον, το κοινωνικό δίκτυο καθιστά τις λειτουργίες του πιο σαφείς, προσθέτοντας επεξηγηματικά μηνύματα δίπλα από συγκεκριμένα κουμπιά. Για παράδειγμα πατώντας ‘X’ για να αποκρύψετε κάτι από το Timeline σας, θα σας εμφανίζεται μήνυμα που θα εξηγεί ότι το εν λόγω post θα συνεχίσει να υφίσταται στα News Feed των φίλων σας.

Τέλος, το Facebook αποφάσισε να αναβαθμίσει και το Activity Log, μέσω του οποίου μπορείτε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις, τα likes και τα tags σας, προσθέτοντας ένα νέο sidebar (στα δεξιά) για να επιλέγετε τους μήνες που σας ενδιαφέρουν. Στα αριστερά μπορείτε να φιλτράρετε το περιεχόμενο βάσει Photos, Likes, Apps και Tags, ενώ ένα νέο εργαλείο σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε τις πληροφορίες αυτές μαζικά (π.χ. διαγραφή όλων των tags σας από ένα φωτογραφικό album)

Οι νέες αλλαγές θα είναι ορατές στους χρήστες του Facebook μέχρι το τέλος του έτους.