Μείωση μέχρι και 50% στους λογαριασμούς ρεύματος

Μείωση στην τιμή των λογαριασμών του ρεύματος μέχρι και 50% με την έλευση φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην χώρα μας σε ένα χρόνο από σήμερα, μπορούμε να έχουμε σύμφωνα με τον κυπριακής καταγωγής καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, Μιχάλη Οικονομίδη.

Ο κ. Οικονομίδης ότι η εισαγωγή συμπιεσμένου αερίου από το Ισραήλ ως ενδιάμεσης λύσης και σε μεταγενέστερο στάδιο δημιουργία σταθμού υγροποίησης για εξαγωγή και εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου, θα επιταχύνει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο κ. Οικονομίδης μιλούσε μετά την απόφαση του απόφαση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου, για την εξαγωγή του 40% των αποθεμάτων φυσικού αερίου του Ισραήλ.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Κύπρος μπορεί να έχει συμπιεσμένο αέριο από το Ισραήλ σε ένα χρόνο περίπου και υγροποιημένο από τα δικά της κοιτάσματα σε τέσσερα χρόνια.

Ο διακεκριμένος καθηγητής, ειδικός σε θεματα ενεργειας Δρ Οικονομίδης πρόσθεσε ακόμα σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση του Σίγμα ότι η απόφαση αυτή ωφελεί τα μέγιστα την Κύπρο, κατ’ αρχήν, αφού ανοίγει τον δρόμο για συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ στον τομέα, τόσο με την μεταφορά του αερίου μέσω Κύπρου, όσο και την προώθησή του στην Ευρώπη.

Ανέφερε ακόμα ότι από πλευράς Ισραήλ γίνεται μια πολύ θετική κίνηση καθώς είναι σαν να μας δανείζει φυσικό αέριο, το οποίο αποθηκεύει στην Κύπρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μιχάλης Οικονομίδης, έχει σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στο εξωτερικό, ως επί το πλείστον στις ΗΠΑ αλλά εργαζόμενος σε 70 χώρες.

Είναι χημικός μηχανικός και μηχανικός πετρελαίου, κατέχει πλήθος θέσεων, όπως καθηγητής στο Κολέγιο Μηχανικών Κάλλεν του Πανεπιστημίου του Χιούστον, πρόεδρος του συμβουλίου της Paleon Oil and Gas, εταιρείας στο Βανκούβερ της Μπρίτις Κολούμπια του Καναδά.

Τέλος ο κ. Οικονομίδης ανέφερε ότι η Κύπρο έχει μπροστά της τέσσερα δύσκολα χρόνια .
Ελένη Χαραλάμπους