Μαύρου: Ο απερχόμενος Πρόεδρος, πριν 5 χρόνια, “δεσμευόταν” ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει την CYTA

Δήλωση Ελένης Μαύρου, μέλος Π.Γ. ΑΚΕΛ για την επιμονή της κυβέρνησης σε πώληση της Cyta

“Είναι προκλητική η επιμονή της κυβέρνησης σε ιδιωτικοποίηση της Cyta την ώρα που, όπως το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται, κάτι τέτοιο δεν θα έχει κανένα όφελος για την κυπριακή οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξής της.

Αντίθετα, μόνο το 2016, η Cyta είχε καθαρό πλεόνασμα πριν από τη φορολογία 88,16 εκ. ευρώ ενώ τα αποθεματικά της φθάνουν τα 721,5 εκ. ευρώ. Από το 2002 μέχρι και το 2015 έχει αποδώσει στην Κυπριακή Δημοκρατία 749 εκ. ευρώ συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Αυτόν τον πλούτο είναι που θέλουν οι κυβερνώντες, με σύμμαχο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, να παραδώσουν σε ιδιώτες.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, πριν ακριβώς πέντε χρόνια, “δεσμευόταν” γραπτώς ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει την CYTA και τους άλλους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς. Υποσχέσεις που γρήγορα ξεχάστηκαν.

Είδαμε στην πράξη ποιοι επωφελήθηκαν από τους σκανδαλώδεις όρους ιδιωτικοποίησης του Λιμανιού Λεμεσού. Βλέπουμε την επιμονή τους στο ξεπούλημα της κρατικής γης. Βλέπουμε την επιμονή τους στη συντήρηση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων που έχει οδηγηθεί σε αχρησία, σκορπίζοντας εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες.

Η ιδεοληψία της Κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις βλάπτει την προοπτική της οικονομίας μας και ολόκληρη την κοινωνία. Όσο παραμένει στην εξουσία η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη αυτή η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει.

Η Κύπρος έχει ανάγκη από ουσιαστική, αληθινή, αλλαγή.”