Μαύρου: Απαράδεκτη η υπόσκαψη του Γενικού Ελεγκτή

Απαράδεκτη η υπόσκαψη του Γενικού Ελεγκτή, τόνισε σε γραπτή δήλωση της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ελένη Μαύρου

Τι αναφέρει η δήλωση:

Σημερινά δημοσιεύματα εμφανίζουν την κυβέρνηση έτοιμη να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή επί τη βάσει της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» και της παραβίασης του Συντάγματος όσον αφορά στα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του.

Στο βαθμό που τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο αυταρχισμός και ο ετσιθελισμός των κυβερνώντων που τους οδήγησε σε σύγκρουση και με άλλους ανεξάρτητους θεσμούς στο παρελθόν.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί μια τέτοια ενέργεια απαράδεκτη. Οι επιθέσεις ανεξάρτητων αξιωματούχων σε άλλους ανεξάρτητους αξιωματούχους και η σύγκρουση θεσμών επιτείνει την απαξίωση που αισθάνονται οι πολίτες. Ο ρόλος του Γενικού Ελεγκτή είναι προσδιορισμένος από το Σύνταγμα στο οποίο όλοι οφείλουν σεβασμό.

Όλοι οι θεσμοί –προεξάρχουσας της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού η οποία έστησε τη βιομηχανία των διαβατηρίων- οφείλουν να γνωρίζουν ότι καθολική απαίτηση της κυπριακής κοινωνίας είναι να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Ας αφήσουν λοιπόν το κυνήγι μαγισσών και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.