“Μαϊμού” γιατρός: Εξέταζε ασθενείες σε καφετέριες και διαδρόμους

“Μαϊμού” γιατρός: Εξέταζε ασθενείες σε καφετέριες και διαδρόμους

Νίκος Κοντός, όπως εμφανιζόταν ο απατεώνας «γιατρός» στα θύματά του είχε «στήσει» καλά την κομπίνα του. Όμως δυο λάθη που έκανε αλλά και οι θάνατοι του 14χρονου από τις Σέρρες και της 16χρονης από την Κω άρχισαν, πριν από 13 μήνες, να ξετυλίγουν το κουβάρι της εξοργιστικής απάτης.

Ο 47χρονος Έλληνας που εμφανιζόταν ως «γιατρός» με πτυχία και περγαμηνές από την Ελβετία και τις ΗΠΑ (σ.σ. μέχρι και τον… Μίκαελ Σουμάχερ είχε επικαλεστεί εμμέσως) δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας αγύρτης απατεώνας, ένας εγκληματίας που, σύμφωνα με την αστυνομία, εξαιτίας τους έχασαν τη μάχη για τη ζωή δυο παιδιά κι ένας 76χρονος άνδρας από την Αθήνα. Από τους συγγενείς τους είχε πάει πάνω από 58.000 ευρώ, υποσχόμενος να τους κάνει καλά.

Ο “μαϊμού” γιατρός, έδινε ραντεβού και εξέταζε τους ασθενείες του σε καφετέρια κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, σε εστιατόριο μαιευτικής κλινικής, όπου, μάλιστα, έκανε και ψηλάφηση, αλλά και σε διάδρομο νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο ψευτογιατρός εισέπραττε από τους πελάτες του μόνο μετρητά και είναι χαρακτηριστικό πως σε μία περίπτωση πήρε χέρι με χέρι 22.000 για “φαρμακευτικά σκευάσματα”.

Ο “μαϊμού” γιατρός εκτός του ότι δεν είχε ιατρείο, δεν φορούσε ιατρική μπλούζα με τη χαρακτηριστική ταμπέλα που δηλώνει το όνομα και την ειδικότητα, ενώ δεν χορηγούσε συνταγή με την απαιτούμενη ιατρική σφραγίδα.

Κατηγορίες για δύο κακουργήματα στον γιατρό «μαϊμού»

Ο «γιατρός-μαϊμού» συνελήφθη με ένταλμα και οδηγήθηκε κατευθείαν στον πρώτο ανακριτή ναρκωτικών, ο οποίος προσωποποίησε τις κατηγορίες σε βάρος του.

Διώκεται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο, διάθεση ναρκωτικών ουσιών, απάτη και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Άλλαζε ονόματα και διευθύνσεις για να μην εντοπίζεται

Εναντίον του είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν καθώς τους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες. Οι Αρχές δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Άλλαζε συνεχώς ονόματα και διευθύνσεις για να μην μπορούν να φτάσουν στα ίχνη του.

Μπήκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο. Συνεργοί του φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και δυο ακόμη γιατροί για τους οποίους όμως ερευνάται ο ρόλος τους καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί. Ο ένας από τους δυο συνελήφθη και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.