Μαχητικά F16, για την Εθική Φρουρά

Στην πλέον μεγάλη ετήσια, επιθετική και αμυντική άσκηση, ονόματι “Δυναμική Γροθιά” – που εν είναι μεν τακτική αλλά ήλθε για να αντικαταστήσει την Τακτική Άσκηση Ταμς  – Νικηφόρος,  θα συμμετέχει μια μοίρα ελληνικών μαχητικών.

Η απόφαση έχει ληφθεί και ήδη το ΓΕΕΘΑ με το ΓΕΕΦ στην Κύπρο σχεδιάζουν τα σενάριο εμπλοκής των ελληνικών μαχητικών στην τελική φάση της άσκησης περί τα τέλη της δεύτερης εβδομάδας Οκτωβρίου.

Η συμμετοχή των ελληνικών μαχητικών θα είναι η πρώτη σε άσκηση της Ε.Φ, μετά την κατάργηση στην ουσία του Νικηφόρου ο οποίος λαθροβιούσε για χρόνια λόγω, τάχα μου, της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ε/κ και Τ/κ πλευράς και της απόφασης τους από την περίοδο του Τάσσου Παπαδόπουλου να αναβάλλουν τις στρατιωτικές τακτικές εκείνες ασκήσεις

Δείγμα αρνητικό…

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η είδηση που είχε γράψει η laimitomos.com για το ποιος και γιατί πήρε τελικά την απόφαση μη συμμετοχής των ελληνικών μαχητικών στην παρέλαση για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ότι και να λέγεται δημοσίως από τους Κύπριους αξιωματούχους, εξέπληξε αρνητικά τη Λευκωσία, που παρά την κατανόηση που δείχνει δεν αντιλαμβάνεται τη λογική της προσπάθειας καλών σχέσεων με την Τουρκία, την ίδια ώρα που τα γεωτρύπανα της αλωνίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και δεν σχολιάστηκε δημοσίως, έρχεται να επιβαρύνει τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, κρατά αποστάσεις από την Κυπριακή Κυβέρνηση, σε ότι τουλάχιστον αφορά στο Κυπριακό και τους σχεδιασμούς για άτυπες διασκέψεις κλπ.