Μαυρογιάννης: Στοχεύουμε σε μία λύση του Κυπριακού που θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κατοίκων

Μαυρογιάννης: «Στοχεύουμε σε μία λύση του Κυπριακού που θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κατοίκων του τόπου μας»

Στοχεύουμε σε μία λύση στη βάση της ΔΔΟ, με πολιτική ισότητα, που θα προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κατοίκων του τόπου μας, ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην πολιτική συγκέντρωση στην Περιστερώνα.

Σε μία γεμάτη αίθουσα στο εστιατόριο «Διόνυσος», ο Α. Μαυρογιάννης τόνισε πως η πατρίδα μας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση και πως πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά για την αποτροπή αυτής της πορείας.

Συνέχισε επισημαίνοντας πως επιδιώκουμε μία επανενωμένη Κύπρο όπου θα διασφαλίζεται η ελεύθερη εγκατάσταση και ιδιοκτησία, αλλά και η εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ: Ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίου.

«Πέραν των διπλωματικών ενεργειών που πρέπει να ληφθούν για το Κυπριακό Ζήτημα, θα εργαστούμε καθημερινά για να οικοδομήσουμε τις οργανικές συνθήκες της ειρήνης με τους Τ/κ, μέσα από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ ώστε να καταστεί καταλύτης για τη λύση. Την αξιοποίηση της ΕΕ, με τρόπο επικοδομητικό, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών για επίλυση κοινών ζητημάτων που θα φέρουν κοντά τις δύο κοινότητες», υπογράμμισε.

Ανέφερε παράλληλα ότι, ο τόπος μας χρειάζεται την αλλαγή, τη μεγάλη προοδευτική αλλαγή, που θα καταστήσει φιλόξενο τον τόπο μας και θα δημιουργήσει ξανά την ελπίδα στους νέους, για να μπορούν να δημιουργήσουν και να πάρουν το τιμόνι της Κύπρου στο μέλλον.

Μίλησε επίσης για τον φράκτη στη Νεκρή Ζώνη, επισημαίνοντας πως θα αφαιρεθεί καθώς δεν έχει επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως θα δοθούν κίνητρα για την εγκατάσταση πολιτών, αλλά και για επιχειρηματική δραστηριοποίηση εντός της Νεκράς Ζώνης, όπως φάρμες και θερμοκήπια.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά και έχει καταστεί βραχνάς για χιλιάδες πολίτες. «Οι λύσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είναι εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες: πλήρης απόδοση της ΑΤΑ, με βάση τη διακύμανση του πληθωρισμού και διεύρυνσή της για όλους τους εργαζομένους. Επαναφορά της μείωσης του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9% και κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα», σημείωσε.