Μαυρίδης: Η σκόπιμη κωλυσιεργία από το ΑΚΕΛ προκαλεί αχρείαστη καθυστέρηση

Η σκόπιμη κωλυσιεργία από το ΑΚΕΛ ή άλλα κόμματα για την ψήφιση των μέτρων που αφορούν τη στήριξη της οικονομίας, το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί αχρείαστη καθυστέρηση η οποία από αυτό το σημείο και πέρα είναι εγκληματική, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων.

Σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών παρουσιάστηκε το νέο κείμενο νομοσχεδίου που αφορά και την επιδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων από 1.000 μέχρι 3.500 ευρώ, το σκέλος που αφορά τη δανειοδότηση των πολύ μικρών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με 300εκατ., και 1δις ευρώ αντίστοιχα αλλά και τη δανειοδότηση με 200εκατ., ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για χαμηλότοκα δάνεια, με ευνοϊκούς όρους αλλά με κρατικές εγγυήσεις προς τις επιχειρήσεις.

Παρουσιάστηκε επίσης το νομοσχέδιο που αφορά τα κίνητρα προς τους ιδιοκτήτες για μείωση του ενοικίου, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τους ενοικιαστές αλλά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρούμε πως και αυτή η δέσμη μέτρων σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, ενισχύουν καθοριστικά την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Τόσο ο αρμόδιος Υπουργός των Οικονομικών όσο και ο Διοικητής της Κεντρικής απάντησαν με πειστικό τρόπο σε όλα τα ερωτήματα, επιβεβαιώνοντας τη βιωσιμότητα και αυτής της δέσμης μέτρων τα οποία πρέπει να ψηφιστούν άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι όποιες αιτιάσεις ή η σκόπιμη κωλυσιεργία από το ΑΚΕΛ ή άλλα κόμματα για την ψήφιση των μέτρων που αφορούν τη στήριξη της οικονομίας, το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν αχρείαστη καθυστέρηση η οποία από αυτό το σημείο και πέρα είναι εγκληματική και ξεκάθαρα εις βάρος της οικονομίας και των επιχειρήσεων.