Ματσάκης: Γιατί η Κυβέρνηση εργοδοτεί 4 ιατροδικαστές και φέρνουμε ξένους;

Έντονη ήταν η αντίδραση του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, για την εκ νέου κάθοδο ιατροδικαστών της Scotland yard  στη Κύπρο για τη νεκροτομή της σορού που ανασύρθηκε χθες από τη Κόκκινη λίμνη.

Ο κ. Ματσάκης μίλησε σήμερα σε εκπομπές της τηλεόρασης του  Sigma και στο Omega, και διερωτήθηκε γιατί εργοδοτούνται 4 κυβερνητικοί ιατροδικαστές μόνο για τα εύκολα;

Διερωτήθηκε τι κάνουν οι δικοί μας ιατροδικαστές  και εάν τους πληρώνουμε ακριβά για να κάνουν τα απλά πράγματα, όπως τα τροχαία και τους θανάτους από παθολογικά αίτια. Διερωτάται δε, γιατί παρατηρείται καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των σορών που έχουν εντοπιστεί, ενώ πρόκειται για μια τόσο σημαντική υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι  δεν είναι μόνο θέμα κόστους, αλλά το ζήτημα είναι γιατί στα δύσκολα περιστατικά έρχονται ξένοι λέγοντας ότι το ίδιο το κράτος υποσκάπτει την εγκυρότητα των ιατροδικαστών.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες εντοπισμού της σορού της μικρής Σιέρα, ο κ. Ματσάκης είπε ότι η όλη προσπάθεια στη Λίμνη Μεμί θα είναι πιο δύσκολη καθώς όπως ανέφερε στην Κόκκινη Λίμνη οι σοροί ήταν μέσα σε βαλίτσες και ήταν πιο εύκολο να εντοπιστούν.

Εξήγησε ότι στην περίπτωση στην οποία ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος δεν τοποθέτησε «βαρίδια» στο σώμα της μικρής Σιέρα, τότε το σώμα θα μπορούσε να μετακινείται εύκολα, καθιστώντας έτσι τον εντοπισμό του ακόμα πιο δύσκολο.

Ο Δρ Ματσάκης διερωτήθηκε επίσης εκ νέου, εάν ο 35χρονος  serial killer δρούσε μόνος του.

Το στοιχείο της μεταφοράς των σορών στην Κόκκινη Λίμνη, συνοδευόμενες από τσιμεντομπλόκ και πλάκες πεζοδρομίου, κάνει τον ιατροδικαστή να διερωτάται εάν όντως δρούσε μόνος του ή υπάρχει και κάτι άλλο στην υπόθεση.