Μαρτυρία στο BBC για προσφορά άσκησης βίας έναντι αμοιβής από μέλος της Χρυσής Αυγής (video)

Βίντεο με μαρτυρία πρώην υποστηρίκτριας της Χρυσής Αυγής για «προσφορά» μέλους του κόμματος να ασκήσει σωματική και άλλη βία έναντι πληρωμής έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα του BBC.

Η γυναίκα αναφέρει αρχικά ότι συμμετείχε σε συναντήσεις της Χρυσής Αυγής αναζητώντας υποστήριξη μετά από παρενόχληση σε βάρος της από έναν άνδρα.

Δηλώνει ότι στις συναντήσεις είδε ρόπαλα και ασπίδες, ότι όλοι στέκονταν προσοχή κατά την είσοδο του αρχηγού του κόμματος και ότι υπήρχαν συζητήσεις περί ξυλοδαρμών ομοφυλόφιλων και προσώπων σκούρου χρώματος δέρματος.

Η ίδια προσθέτει ότι την επισκέφθηκε μέλος της Χρυσής Αυγής λέγοντάς της ότι μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου έναντι 300 ευρώ, να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο έναντι 1000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για ένα μήνα έναντι 1500 ευρώ. Η γυναίκα, που μιλά στον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα, λέει ότι μετά από αυτό έκοψε τις επαφές με το κόμμα, αλλά λίγο αργότερα το ίδιο μέλος επέστρεψε προειδοποιώντας την ότι αν έλεγε κουβέντα θα την έκαιγε ζωντανή.

Ο ανταποκριτής του BBC μεταφέρει και τη μαρτυρία ενός Πακιστανού που δείχνει τις βαθιές ουλές από μαχαιριές στο στήθος στο σημείο της καρδιάς και στο στομάχι από «υπόπτους ως μέλη της Χρυσής Αυγής». Ο ίδιος αναφέρει πως η αστυνομία δεν έκανε τίποτα.

Στο ερώτημα που θέτει ο Βρετανός δημοσιογράφος γιατί μέχρι τώρα δεν είχε γίνει τίποτα από τις αρχές για τη δράση του ακροδεξιού κόμματος, η απάντηση που δίνεται είναι ότι μια θεωρία αναφέρεται σε συγκάλυψη από την αστυνομία.

Το BBC θέτει επίσης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη την εκτίμηση ότι τον τελευταίο χρόνο ακολουθούσε πολιτική κατευνασμού της Χρυσής Αυγής ώστε να προωθήσει την κυβερνητική πολιτική πάταξης της παράνομης μετανάστευσης.

Ο κ. Δένδιας απαντά ότι απορρίπτει πλήρως τον ισχυρισμό αυτό. Προσθέτει ότι ποινικοί φάκελοι έχουν ανοίξει για όλες τις καταγγελθείσες υποθέσεις.

«Αλλά για να υποστηρίξεις ότι έχει σχηματιστεί εγκληματική οργάνωση, πρέπει να έχεις πολύ καθαρές αποδείξεις. Όταν αυτό έγινε, δράσαμε και πήραμε ένα τεράστιο πολιτικό ρίσκο», λέει ο κ. Δένδιας.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Aqh0GK-GYvQ