Μαρτένς:”Η κυπριακή κυβέρνηση καθυστέρησε στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων”

Επίθεση στην κυπριακή κυβέρνηση πραγματοποιεί μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Βίλφρεντ Μαρτένς, καταλογίζοντάς της καθυστερήσεις στη λήψη διορθωτικών μέτρων και χαρακτηρίζοντας “κάκιστη” τη διαχείριση των οικονομικών της χώρας.Με την ευκαιρία της έκτακτης συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ στην Λεμεσό, την ερχόμενη Παρασκευή, ο κ. Μαρτένς υποδεικνύει πως “το κλειδί για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι η αξιοπιστία, όχι η λαϊκιστική ρητορεία”.

Το γεγονός ότι οι ηγέτες του ΕΛΚ αποδέχτηκαν την πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη να έρθουν στην Κύπρο την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικής διάσωσης, “μιλάει από μόνο του”, σχολιάζει ο κ. Μαρτένς.

Σύμφωνα με τον ηγέτη του ΕΛΚ, λόγω των σημερινών οικονομικών δυσκολιών, η Κύπρος έχει μεγάλη ανάγκη την ευρωπαϊκή στήριξη, και επομένως “τώρα, περισσότερο από ποτέ, η Κύπρος έχει ανάγκη και από έναν πρόεδρο που θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την πρώτη κιόλας ημέρα”.

Όσο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Μαρτένς τονίζει ότι το ΕΛΚ δεν είναι έτοιμο να δεσμευθεί για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επισημαίνει ότι η απόφαση της Τουρκίας να μποϊκοτάρει την εξάμηνη προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ δε βοήθησε τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες.