“Μαραζώνει” το εμπόριο στην Λεμεσό- Στοιχεία για “λουκέτο” σε καταστήματα

Η εικόνα στους εμπορικούς δρόμους της Λεμεσού είναι απογοητευτική…Η πόλη έχει χάσει τον αγοραστικό της σφυγμό με τα καταστήματα να βάζουν λουκέτο το ένα πίσω από το άλλο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού Φιλοκύπρος Ανδρέου, μίλησε για λουκέτο στο ¼ των καταστημάτων έως το τέλος του 2012 και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες, καθώς τα οικονομικά προβλήματα των καταναλωτών συνοδεύει και η κακή ψυχολογία για ένα αβέβαιο αύριο. Οι άνεργοι μόνο στη Λεμεσό ανέρχονται σε 12.000 – βάσει των επίσημων στοιχείων – ενώ ανεπισήμως οι άνεργοι φτάνουν τις 14.000.

Οι επιχειρήσεις που δεν έκλεισαν προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, με περικοπές μισθών και απολύσεις προσωπικού, συνεχίζοντας  έτσι, χωρίς να θέλουν, τον φαύλο κύκλο των επιπτώσεων της κρίσης.

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει ο ιδιωτικός τομέας, τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ .50.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί μέχρι σήμερα σε διάφορες επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο θετικής εξέλιξης μέσα στο 2013, τουλάχιστον στις αρχές, είναι μακρινό.