Μαρίνος Σιζόπουλος: Στόχος των Ευρωπαίων εταίρων η εξουθένωση της Κύπρου

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι “Από την ενημέρωση της οποίας έτυχαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό, δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι των φόβων μας ότι δηλαδή οι προθέσεις κάποιων εταίρων μας στην ΕΕ δεν είναι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης να στηρίξουν με ειλικρίνεια την ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα της κυπριακής οικονομίας”.

Ο κ. Σιζόπουλος τόνισε ότι μετά τη σύσκεψη στο προεδρικό “φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο στόχος τους είναι να την οδηγήσουν σε εξουθένωση με προφανή ενδεχομένως στόχος στο τέλος είτε να ελέγξουν πλήρως τη διαχείριση του φυσικού αερίου είτε και να επιβάλουν στον κυπριακό ελληνισμό μια λύση απαράδεκτη για το εθνικό μας θέμα”.

Ερωτηθείς ως προς τα λάθη και ευθύνες που έγιναν, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι “δεν έχουμε αποκρύψει ούτε τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, ούτε των διοικήσεων των τραπεζών ούτε της Κεντρικής Τράπεζας, ούτε ενδεχομένως και τα λάθη της σημερινής κυβέρνησης”

Ως εκ τούτου, κατέληξε, “εμείς διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν ειλικρινείς προθέσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους και κυρίως υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις οι οποίες στην προοπτική του χρόνου συνεχώς κλιμακώνονται προς αρνητική κατεύθυνση”.