Μαλάς: Προτεραιότητα η χρηστή διαχείριση των κονδυλιών για τον αθλητισμό

Η χρηστή διαχείριση των κονδυλιών για τον αθλητισμό και η προαγωγή του πρωταθλητισμού αποτελούν, ανάμεσα σε άλλα, τις βασικές προτεραιότητες του υποψήφιου Πρόεδρου Σταύρου Μαλά, για τον αθλητισμό. Ο Σταύρος Μαλάς χθες Πέμπτη, 16/11/2017 συναντήθηκε με την ηγεσία ΚΟΑ, στην οποία ανέπτυξε τις θέσεις του για τον αθλητισμό, υπογραμμίζοντας ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι έκφραση πολιτισμού και είναι πολύ σημαντικό μια σύγχρονη πολιτεία να στηρίζει τον αθλητισμό και ειδικά αυτό που αγγίζει ολόκληρη την κοινωνία και βεβαίως, τον πρωταθλητισμό.

Σε δηλώσεις του ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση «έχουμε συζητήσει το ρόλο του ΚΟΑ και ειδικά τον παρεμβατικό του ρόλο στον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων. Και θεωρώ ότι είναι ώριμος ο καιρός ο κώδικας χρηστής διακυβέρνησης να εφαρμοστεί και σε σχέση με τη διαχείριση αυτών των κονδυλίων».

Όπως τόνισε, υπάρχουν κάποιες μελανές σελίδες στον τομέα του αθλητισμού. Ο νεποτισμός, ο παρεμβατισμός, η δημιουργία κυκλωμάτων μέσα σε ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Στο σημείο αυτό ο Σταύρος Μαλάς κάλεσε την πολιτεία να μην σταματήσει να αγωνίζεται για τη διαφάνεια και την εξυγίανση, ειδικά του ποδοσφαίρου. Είμαι σίγουρος, υπέδειξε, ότι αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν περιποιούν τιμή και δυστυχώς έχουν στιγματίσει τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Ο Σταύρος Μαλάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την ανάληψη της προεδρίας από τη δική μας διακυβέρνηση, η ηγεσία του ΚΟΑ θα εργαστεί μαζί μας σκληρά, έτσι ώστε όχι μόνο να γίνεται μια καλύτερη, χρηστή διαχείριση των κονδυλίων που η πολιτεία διαθέτει στις ομοσπονδίες, αλλά και να ρυθμιστεί το νομοθετικό πλαίσιο κάτω από το οποίο εποπτεύονται αυτές οι ομοσπονδίες».

Υπογραμμίζοντας ότι μια σύγχρονη πολιτεία θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε κάποια αθλήματα, ώστε να προαχθεί ο πρωταθλητισμός, όπως έχουν κάνει μικρές χώρες ο Σταύρος Μαλάς επεσήμανε ότι «στη χώρα μας, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, δεν προάγουμε την αριστεία και τον πρωταθλητισμό μέχρι τέλους. Κι αυτό γίνεται με πρωτοβουλία είτε των γονιών, είτε ιδιωτικών φορέων, όχι όμως με μια στρατηγική πολιτική που να δίνει την ευκαιρία από την αρχή μέχρι τέλους να δημιουργούμε άριστους πρωταθλητές. Κι αυτό θα πρέπει να πράξουμε», κατέληξε.