Μαλάς: Οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, εξήρε τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική του κράτους, καθώς και την ανάγκη στήριξης και αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι τοπικές αρχές  σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν λόγο στη λήψη αποφάσεων.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στο δημαρχείο Πάφου ο Σταύρος Μαλάς υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική.

«Είναι ο τρόπος έκφρασης της επιθυμίας των πολιτών πώς η πόλη τους, πώς η περιοχή τους, θέλουν να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται. Γι’ αυτό και στο δικό μας πρόγραμμα ενισχύοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουμε συγκεκριμένο, επιμερισμένο ποσοστό προϋπολογισμού στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν συμφωνούμε με τη μείωση των δήμων. Συμφωνούμε με τη συμπλεγματοποίηση δήμων και υπηρεσιών και την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρχει και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μείωση του κόστους. Από την άλλη όμως, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι θα πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν μέσω των δημοψηφισμάτων στη λήψη αποφάσεων. Κι αυτό περιλαμβάνεται στο δικό μας πρόγραμμα.

Επίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ένα σημαντικότατο ρόλο στην κοινωνική πολιτική του κράτους. Γι’ αυτό στο δικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται πρόνοια στήριξης των δήμων για τη δημιουργία υποδομών, όπως βρεφοκομικών σταθμών και νηπιαγωγείων».

Ο Σταύρος Μαλάς εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου και σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πάφο. Χαίρομαι, πρόσθεσε, γιατί αυτή η προσπάθεια κορυφώνεται και έχουν γίνει πάρα πολλά έργα, τα οποία πραγματικά αλλάζουν την όψη της Πάφου. Αυτό, όπως επεσήμανε, έχει ενισχυθεί και από το γεγονός ότι η Πάφος είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.