Μαλάς: Μέτρα για αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς, τόνισε ότι η εκπόνηση μιας εθνικής στρατηγικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα, αποτελεί προτεραιότητα.

Ο Σταύρος Μαλάς, επέκρινε την απερχόμενη κυβέρνηση για αδράνεια, υπογραμμίζοντας ότι «η απροθυμία, η προχειρότητα, όπως και η επιλεκτική αντιμετώπιση των απερχόμενων κυβερνώντων σε σχέση με τα επεισόδια βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα, έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε επικίνδυνο σημείο. Μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ακόμη και σήμερα, μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν, οι απερχόμενοι κυβερνώντες αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο τους και επιρρίπτουν ευθύνες σε όλους τους άλλους».

Όπως υπογράμμισε ο Σταύρος Μαλάς, προτεραιότητα της δικής μου διακυβέρνησης, εφόσον ο λαός με τιμήσει με την ψήφο του, είναι η εκπόνηση μίας εθνικής στρατηγικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού. Αντλώντας από την διεθνή εμπειρία θα προχωρήσουμε άμεσα στα ακόλουθα μέτρα:

• Σύσταση ολιγομελούς επιτελικής ομάδα ειδικών (Task Force) που θα ετοιμάσει και σε τέσσερεις μήνες παρουσιάσει Εθνική Στρατηγική για την Αποτελεσματική Αντιμετώπιση της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. Η επιτροπή θα εισηγηθεί μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

• Σύσταση Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ντόπιων και από το εξωτερικό. Η Επιτροπή θα συσταθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο με δικό της προϋπολογισμό και θα έχει την ευθύνη να συντονίζει, επιβλέπει και αξιοποιεί την εφαρμογή των μέτρων που θα αποφασιστούν.

• Τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν και την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς στον αθλητισμό.