Μαλάς: Ας ανατρέξουν στα πρακτικά του Eurogroup οι κυβερνώντες

Το Εκλογικό Επιτελείο Σταύρου Μαλά, σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρεται στο τρόπο που ενήργησε  η κυβέρνηση στο  Eurogroup:

“Ο Νίκος Αναστασιάδης και η Πινδάρου συνειδητά παραπλανούν το λαό. Ο τρόπος που ενήργησε ο Νίκος Αναστασιαδης και οι αποφάσεις που πήρε τις κρίσιμες μέρες του Eurogroup κατάφεραν μοιραίο πλήγμα στην Κυπριακή Οικονομία. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο

Το γεγονός οτι κοροίδεψαν το Κυπριακό κοινοβούλιο θέτοντας ενώπιον του στις 19/3/2013, μια ανύπαρκτη πρόταση είναι επίσης αδιαμφισβήτητο. Τώρα, ενα μηνα πριν τις εκλογές επιχειρούν ως συνηθίζουν να μετακυλήσουν τις ευθύνες για τις αποφάσεις τους αλλού.

Δεν έχουν διακίωμα να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Η πρόθεση τους ήταν ξεκάθαρη να φορτώσουν το κόστος στους μικροκαταθέτες για να αφήσουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαταθέτες των οποίων τα συμφέροντα υπερασπίζονται μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν πρακτικά που καταρρίπτουν ως χάρτινο πύργο το καινούργιο αφήγημα που σκέφτηκαν λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές.

Ας ανατρέξουν οι κυβερνώντες στα πρακτικά του Eurogroup ημερομηνίας 18/3/2013 όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι :

1. Η πρόταση που έφεραν στο Κυπριακό κοινοβούλιο στις 19/3/2013 δεν ήταν πλεον στο τραπέζι αφού οι ασφαλισμένες καταθέσεις κάτω των 100,000 , οι μικροκαταθέτες δηλαδή επιβάλλετο να προστατευτούν

2. Η πρόταση και η απόφαση οπως ανεφερε ο Σοιμπλε για το κουρεμα κατω των 100,000 ήταν του Νικου Αναστασιάδη. Και αυτό όπως φαίνεται για να προστατεψει τους μεγαλοκαταθέτες. Και τότε σε αυτήν την αναφορά ο Νικος Αναστασιάδης αντέδρασε με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αρνούμενος την πατρότητα της πρότασης για κούρεμα κάτω των 100,000 κάτι που η Πινδάρου και το Προεδρικό διαφημίζουν σήμερα με περηφάνεια.”