Μακρόν – Μπριζίτ σε διακοπές: Οι φωτογραφίες που προκάλεσαν αντιδράσεις

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε διακοπές μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ στον πύργο Φορτ ντε Μπρεγκανσόν στη νότια Γαλλία. Ο πύργος είναι η επίσημη θερινή κατοικία του εκάστοτε προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας.

Αυτή τη χρονιά, οι διακοπές του ζεύγους Μακρόν δεν είναι εύκολες, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να πατήσει pause για την απαραίτητη χαλάρωση, πριν πέσει ξανά με τα μούτρα στη δουλειά.

Από τις 29 Ιουλίου ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στην προεδρική εξοχική κατοικία για να απολαύσει «ήρεμες» διακοπές, αν και οι μέρες χαλάρωσης διεκόπησαν από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου, με τον Γάλλο πρόεδρο να μεταβαίνει άμεσα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, όπου το πλήθος του επιφύλαξε υποδοχή «Μεσσία».

Ωστόσο, προτού επιστρέψει στα καθήκοντά του, ο Μακρόν βρήκε τον χρόνο να χαλαρώσει, όπως αποκαλύπτει το γαλλικό περιοδικό «Voici», με το αγαπημένο του θαλάσσιο σπορ, το τζετ σκι, στα νερά της Μεσογείου, συντροφιά με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, και τις δύο θετές κόρες του.

«Μετά έκανε μερικές σόλο βόλτες. Εδειχνε χαρούμενος. Εκανε μάλιστα μερικά υπέροχα περάσματα με το τζετ σκι, ψεκάζοντας με νερό τον έναν μετά τον άλλον τους σωματοφύλακές του», είπε αυτόπτης μάρτυς στο περιοδικό.

Αλλά οι φωτογραφίες με τον Μακρόν να σχίζει τα νερά στη νότια Γαλλία δεν έμειναν ασχολίαστες στο Twitter, με ορισμένους χρήστες να τον κατηγορούν ότι δεν νοιάζεται για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τους ρύπους που εκπέμπει η μηχανή του τζετ σκι, άλλους να του προσάπτουν ότι διασκεδάζει την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού γονατίζει τη γαλλική οικονομία και κάποιους να τον συγκρίνουν με τον… Πούτιν.