Μακροπρόθεσμα το Bitcoin μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 50.000 δολάρια

Πολλοί υποστηρίζουν πως το bitcoin αναδύεται ως ο νέος «ψηφιακός χρυσός». Για τον λόγο αυτό, η τιμή του θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να ξεπεράσει ακόμη και τα 50.000 δολάρια σύμφωνα με την την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Luno και την χρηματιστηριακή OSL.

«Μιλάμε για το Bitcoin, η πορεία του μέσα στα επόμενα τρία, πέντε, δέκα χρόνια, σταδιακά θα διαφοροποιηθεί από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του χρυσού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βίτζει Άιαρ, επικεφαλής του τμήματος Ασίας-Ειρηνικού της Luno στη Σιγκαπούρη.

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, η αξία του bitcoin τετραπλασιάστηκε φτάνοντας μάλιστα σε υψηλό όλων των εποχών. Στις αρχές Ιανουαρίου το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, κατάφερε να αγγίξει τα 42.000 δολάρια, πριν υποχωρήσει λίγες μέρες αργότερα περίπου κατά 10.000 δολάρια. Το ράλι έχει διχάσει τους αναλυτές, με ορισμένους να κάνουν λόγο για αυξημένο ενδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για κερδοσκοπικές αγορές.

«Βλέπουμε όλο και περισσότερους να επενδύουν στο Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού αφού πλέον θεωρείται ως ο νέος «ψηφιακός χρυσός», δήλωσε ο Ματ Λονγκ, στέλεχος της ψηφιακής χρηματιστηριακής πλατφόρμας OSL, στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το Λονγκ, η πρόβλεψη μιας τιμής για το Bitcoin είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι πιθανό να αυξηθεί μακροπρόθεσμα, καθώς τα κεφάλαια και τα οικογενειακά γραφεία εκχωρούν το 0,5% ή το 1% των χαρτοφυλακίων τους σε αυτό.