Μαθητές ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια

Με αφορμή το δημοσίευμα της Βελγικής εφημερίδας De Morgen, η οποία φιλοξένησε συνέντευξη διευθυντή ενός δημοτικού σχολείου του Πειραιά, θα θέλαμε να θίξουμε όλη την αθλιότητα των κυβερνώντων η οποία αντικατοπτρίζεται στις άθλιες διατροφικές συνήθειες μαθητών των Ελληνικών σχολείων.

Τι και αν κάθε τρεις και λίγο νέα διατάγματα και νέα μέτρα ψηφίζονται και λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, τι και αν όλοι μας διαβεβαιώνουν ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο, η σκληρή πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και αφόρητη και οι ιθύνοντες φαίνεται να την αγνοούν παντελώς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή, μαθητές ψάχνουν στα σκουπίδια για να κατευνάσουν την πείνα τους ή παρακαλούν άλλους συμμαθητές τους για μερικά αποφάγια.

Απελπισμένοι γονείς που έχουν μείνει και οι δύο άνεργοι αδυνατούν ακόμα και να ταΐσουν τα παιδιά τους. Τα στοιχειώδη για την επιβίωση και για μια ηθική και αξιοπρεπή καθημερινότητα μοιάζουν πολυτέλεια για τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν βίαια από τα σχέδια της κατά τ’ άλλα αλληλέγγυας Ε.Ε

Στην Ελλάδα του 2013 οι εικόνες από τα Ελληνικά σχολεία παραπέμπουν σε Αφρικανικές χώρες. Δυστυχώς καμία προσφορά και κανένα παντοπωλείο δεν είναι αρκετά να αντισταθμίσουν το κακό που τόσο ανεξέλεγκτα πράττουν εδώ και χρόνια οι βαπτισμένοι ηγέτες στο όνομα μιας καλύτερης και σύγχρονης Ευρώπης.

Σύγχρονη για σας, τριτοκοσμική για τα παιδιά μας, αμείλικτα ανεγκέφαλα ανθρωποειδή με τις ρηχές προτεραιότητές σας.

Ν.Π