Μαίνεται η «κόντρα» στην ΕΔΕΚ με φόντο τις εκλογικές διαδικασίες

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, και κληθείς να σχολιάσει αποφάσεις δικαστηρίου για μη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών στην ΕΔΕΚ, ο πρόεδρος της ΕΔΕΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι «θα γίνουν κανονικά οι εκλογές γιατί η νομοθεσία καλύπτει απόλυτα την ΕΔΕΚ».

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «τα νομικά ζητήματα θα τα χειριστούν οι νομικοί σύμβουλοι του κόμματος».

«Εμείς στηριζόμαστε σήμερα στην πολιτική διάσταση των ζητημάτων», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι «ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα βυσσοδομούν εναντίον του κόμματος είναι για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και αλλότρια συμφέροντα και όχι το καλώς νοούμενο συμφέρον της ΕΔΕΚ ειδικά σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο».

Ερωτηθείς πως θα αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «με δημοκρατικές διαδικασίες και με την ετυμηγορία των μελών του κόμματος, όπως την αντιμετωπίσαμε πολλές φορές στο παρελθόν».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

Υπό το φως του χθεσινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο απαγορεύει την σύγκληση της Επαρχιακής Εκλογικής Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, καλούμε τα μέλη του Κινήματος όπως μη συμμορφωθούν με την έκκληση του Μ. Σιζόπουλου, με την οποία καλεί τα μέλη της ΕΔΕΚ να λάβουν μέρος σ΄ αυτήν.

Μια τέτοια συμμετοχή είναι παράνομη, αφού συνιστά παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου και συνεπώς αποτελεί υπόσκαψη του κράτους δικαίου, στο οποίο βασίζεται κάθε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.

Ως γνωστό η παρακοή διατάγματος Δικαστηρίου συνιστά αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο.

Η έκκληση του Μ. Σιζόπουλου, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση ως προς την διαβεβαίωση που έδωσε μόλις πρόσφατα, όταν επανεξελέγη βουλευτής ότι θα σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η όλη συμπεριφορά του Μ. Σιζόπουλου υποδηλεί ξεκάθαρη ενοχή, την οποία θέλει να αποκρύψει, ασεβώντας έναντι των νόμων και της δημοκρατίας.

Θα μπορούσε, έστω και τώρα, να δώσει διέξοδο στο Κίνημα, αποδεχόμενος έλεγχο του μητρώου μελών, με διαφανείς και αμερόληπτες διαδικασίες.