Μίτσελ: ”Δεν ήρθα για λίγο, αλλά για να πετύχω…”

Βέβαιος ότι θα κάνει τον Ολυμπιακό πιο… διεθνή και καλύτερο, εμφανίστηκε κατά την παρουσίασή του ο Μίτσελ, ενώ ο Μαρινάκης υποστήριξε πως μοιράζονται με τον Ισπανό την ίδια φιλοσοφία πάνω στο ποδόσφαιρο.

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, που καλωσόρισε τον Μίτσελ και ανέλυσε το σκεπτικό της πρόσληψής του: «Θέλω να καλωσορίσω τον Μίτσελ στην οικογένεια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Το μεγαλείο της καριέρας του, του δίνει τη δυνατότητα να αναλάβει το μεγαλείο του Ολυμπιακού. Κάναμε μια υπέρβαση για τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας. Επίσης ο Μίτσελ αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο όπως το θέλουμε, με καλή κυκλοφορία, ρυθμό κλπ. Ο Μίτσελ είναι ένας ποδοσφαιρικός μύθος. Αν και δεν πρέπει να το παρακάνουμε με την καραμέλα του θεάματος, γιατί μια ομάδα δεν μπορεί να παίζει συνεχώς καλά, αλλά πρέπει να κρατάμε κάποιες ισορροπίες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αποδίδουν όπως πρέπει και κανένας δεν θέλει να βλέπει παίκτες να σέρνονται στο γήπεδο.

Ένα σημαντικό κριτήριο στην επιλογή του Μίτσελ είναι ότι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ και μετά πήγε στη Ρεάλ Β. Έχει δουλέψει πολύ με νέους κι έχει αναδείξει παικταράδες, όπως ο Μάτα της Τσέλσι, ο Σολδάδο της Βαλένθια, ο Γκρανέρο της ΚΠΡ. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, που επενδύουμε στα μεγάλα ταλέντα που έχει η χώρα μας. Έχει ήδη μια σπουδαία διαδρομή στην Primera Division κι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις ομάδες που έχει δουλέψει. Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να αναλάβει μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός στα μέσα της χρονιάς.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, αλλά είμαστε Ολυμπιακός και δεν κοιτάμε εμείς το πρόγραμμα, αλλά οι αντίπαλοί μας. Θα τον στηρίξουμε για να κάνει τον Ολυμπιακό καλύτερο και μεγαλύτερο. Θέλουμε να συνεχίσουμε με περισσότερες νίκες, περισσότερα γκολ και περισσότερα θέαμα. Ο τρόπος για να το πετύχουμε είναι ο νέος προπονητής, που του έχουμε δώσει τα κλειδιά».

Ο Μίτσελ από την πλευρά του δήλωσε: «Καλησπέρα σε όλους. Κατ’ αρχήν ευχαριστώ τον πρόεδρο που μου δίνει την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτό τον υπέροχο σύλλογο. Έχω λάβει τη δέσμευση να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο πιο διεθνή, όπως αρμόζει σε έναν σύλλογο με τόσες επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θέλω να κάνω τον Ολυμπιακό λίγο καλύτερο από ότι είναι. Είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζω με πάθος. Αν είχα μία υποψία για το μέγεθος του Ολυμπιακού, από το λίγο που βρίσκομαι εδώ διαπίστωσα πως πρόκειται για έναν τεράστιο σύλλογο.

Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως έχω έρθει για λίγο. Δουλεύω με πάθος και με την καρδιά μου. Δεν έχουμε έρθει εδώ πέρα παρά μόνο για να πετύχουμε. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες απαιτήσεις και αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και τον πρόεδρο, είναι να γίνουμε καλύτεροι».

onsports.gr