“Μίνι” Κοτσιάτης στο κέντρο της Λευκωσίας – Αναβρασμός κατοίκων

Αρκετά παράπονα έχουμε πάρει από κατοίκους στο κέντρο της Λευκωσίας, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχουν προβεί σε καταγγελίες στο Δήμο Λευκωσίας, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Με αφορμή λοιπόν και τα τελευταία δημοσιεύματα στα πλείστα ΜΜΕ, για την “υγειονομική” βόμβα όπως την αποκαλούν σε οικόπεδο στο δάσος στη Κυπερούντα όπου βρίσκονται παλιοσιδερικά και σκουπίδια, διερωτόμαστε, μήπως όλα αυτά δεν είναι μία επικίνδυνη “βόμβα” στο κέντρο της Λευκωσίας με δεκάδες πολυκατοικίες και εκατοντάδες ενοίκους;

Μήπως σε ένα κεντρικό δρόμο, πάροδο της Λεωφόρου Κέννεντι, στη Λευκωσία, επιτρέπεται κύριε Γιωρκάτζη να επικρατεί ένας μίνι Κοτσιάτης με βασικότερο πρόβλημα τον κίνδυνο ανάφλεξης;

Δυστυχώς όπως βλέπεται στις φωτογραφίες, ο ιδιοκτήτης αυτου του παλιού σπιτιού, το οποίο σημειώστε είναι ακατοίκητο, έχει φέρει εκτός των άλλων, 4 παλιά κτυπημένα αυτοκίνητα μπροστά και στο πλάι του σπιτιού. Ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων με λίγα  λόγια.

Στο πίσω μέρος έχει τοποθετήσει κοντέινερ όπου μέσα διαμένουν 2-3 αλλοδαποί στο κάθε ένα, αιτητές πολιτικού ασύλου. Ας μην συζητήσουμε λοιπόν τις συνθήκες διαβίωσης και το θέμα υγιεινής. Ας αποφασίσουν να το εξετάσουν οι αρμόδιοι.

Λόγω της επικνδυνότητας γενικά της όλης κατάστασης, επικοινωνήσαμε οι ίδιοι με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, επανελειμμένα αλλά δυστυχώς απέφυγε να μας μιλήσει. Μετά από επίμονες προσπάθειες μας παράπεμψαν στον εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Λευκωσίας στον οποίο εξηγήσαμε την όλη κατάσταση με αποστολή μάλιστα των σχετικών φωτογραφιών.

Δυστυχώς όμως εδώ και δέκα μέρες, όχι μόνο δεν έγινε καμία ενέργεια από τον Δήμο Λευκωσίας, δεν μας απάντησαν ξανά τις κλησεις μας.

Η όλη κατάσταση είναι εκτός από απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη.

Δεν επιτρέπεται στο κέντρο της Λευκωσίας να έχουμε αυτή τη κατάσταση και κανένας αρμόδιος να μην πτοείται.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους άμεσα.