Μήπως έρχεται η καταστροφή της Τουρκίας από την Ρωσία;

H προφητεία παίρνει σάρκα και οστά;

Μία από  από τις αρχαιότερες προφητείες την οποία αποκρυπτογράφησε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, μιλά για την πόλη και είναι του 337μ.Χ., Δηλαδή γράφτηκε  13 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Το αποκρυπτογραφημένο κείμενο:

“Την πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώσει γένος των Παλαιολόγων , την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει έθνη πάμπολα κατάρξει και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Εύξεινου Πόντου.

Ιστρογείτονας πορθήσει τη όγδοη της Ινδίκτου Πελοπόννησον κατάρξει τη ένατη της Ινδίκτου εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δέκατη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράςτον πόλεμον συνάψουν και τον Ισμαήλ τροπώσουν. Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον.

ο δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον μέχρι της πεμπταίας ‘ωρας και σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άντρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει και αυτόν παραλαβόντες θέλημα εμού πληρούται.”

Εν κατακλείδι αναφέρει:

Την ακμή και την εξάπλωση του τουρκικού κράτους, την άλωση της Κωνσταντινούπολης, τον θρίαμβο των Τούρκων και τέλος την καταστροφή της Τουρκίας από την Ρωσία καθώς και των συμμάχων της.