Μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου: Θα προσπαθήσει να μην φανεί κατώτερος των προκατόχων του

Το πρώτο του μήνυμα ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, απηύθυνε, ο Πάφου Γεώργιος.

Στις πρώτες του δηλώσεις απέστειλε ευχαριστίες αλλά και μηνύματα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να μην φανεί κατώτερος των προκατόχων του.

«Ευχαριστώ πρώτα τον Θεό που επέτρεψε τη σημερινή εκλογή. Ευχαριστώ και τους Αγίους Συνοδικούς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ και τον λαό που με έστειλε με το τριπρόσωπο ενώπιον της Αγίας Συνόδου», είπε.

«Η τόση μεγάλη ιστορία της Εκκλησίας της Κύπρου, 2000 χρόνια, με τους τόσους αγώνες της για να κρατηθεί ο τόπος και χριστιανικός και ελληνικός κάνουν τα πόδια μου να λυγίζουν»

«Και οι τόσοι μεγάλοι προκάτοχοι μου, βλέπω απέναντι τον Κυπριανό, τους Κυρίλλους, τον Λεόντιο, τους Μακαρίους, τον άμεσο προκάτοχο μου και τον προηγούμενο, τους Χρυσοστόμους, που με τους πολλούς αγώνες τους και εκείνοι διατήρησαν κατά τη διάρκεια της δουλείας το φρόνιμο χωρίς να γονατίσει και στους σημερινούς χρόνους επεδίωξαν να κρατηθεί ο λαός, ώστε να επιδιωχθεί σε κάποια στιγμή η απελευθέρωση του, μου δίνουν την συναίσθηση του καθήκοντος μου», συμπλήρωσε.

Θα προσπαθήσει, είπε, να μην φανεί κατώτερος αυτών.

Ο  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε, επίσης, πως «η πατρίδα μας περιμένει την ελευθερία της και ο λαός μας περιμένει να εγκύψουμε στα πολλά προβλήματα του, πολλά από τα οποία προέρχονται από την εισβολή και την κατοχή.

«Ευχαριστώ και όλους εσάς που με τη βοήθεια σας κρατήθηκε ένα ήπιο κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και νομίζω ότι από σήμερα και κάποιοι οι οποίοι είχαν σαν ασχολία τους να περιφέρονται από μέσο σε μέσο και να εκθέτουν και την Εκκλησία και τους εαυτούς τους θα σταματήσουν. Να κρατηθεί όπως κρατήθηκε γενικά το καλό κλίμα στην Εκκλησία μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους» είπε στο μήνυμά του.