Μήνυμα συστράτευσης και ενότητας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ‘ έστειλε  μήνυμα συστράτευσης και ενότητας στο εσωτερικό λέγοντας ότι «και κόκκο συνάπεως πίστιν αν έχουμε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά», ιδιαίτερα δε αν συνενώσουμε δυνάμεις.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε τόσο στην οικονομική κρίση, όσο και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια της διαίρεσης.

«Αυτό που απαιτείται, ως αποτέλεσμα των κρίσιμων στιγμών, από όλους είναι η ενότητα» και η ένωση δυνάμεων, είπε.

Ανέφερε εξάλλου ότι η Κυβέρνηση θα τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. «Αυτό για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι όσο και αν κάποιοι χλευάζουν το ‘δεσμεύομαι’, εγώ επιμένω στο ‘δεσμεύομαι’».

Έκανε λόγο για δύσκολες ώρες στην οικονομία του τόπου και αναφέρθηκε στις θυσίες που κάνει ο λαός, ενώ μίλησε και για τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

«Τα πρώτα αποτελέσματα, πολύ ενωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν οι δανειστές ή και οι Οίκοι Αξιολόγησης, έχουν καταγραφεί ως θετικά βήματα και είμαι της απολύτου πεποιθήσεως ότι πολύ συντομότερα θα βρούμε ξανά το δρόμο» είπε.

Ως προς το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ο χρόνος διαδραματίζει καταλυτικά αρνητικό ρόλο, επηρεάζοντας βασικά συστατικά της λύσης.

Είπε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός πλέγματος συμμαχιών για άσκηση επιρροής στην κατοχική Τουρκία, ενώ μέσα από την ΕΕ και αξιοποιώντας το γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δούμε πώς μπορεί να υπάρξει μια κινητικότητα προς την ορθή κατεύθυνση» για την εξεύρεση μιας λύσης το συντομότερο, που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες και ανησυχίες του Κυπριακού Ελληνισμού να διασωθεί στην πατρώα γη.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, στόχος είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού και σύγχρονου κράτους που θα επιτρέπει τη συνδημιουργία σε όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού.

Είπε τέλος ότι το πιο σημαντικό μήνυμα είναι «εν τη ενώσει η ισχύς», προσθέτοντας ότι αυτό το χρωστάμε, είτε ως Κυβέρνηση είτε ως πολιτικές δυνάμεις, στο σύνολο του λαού.