Μήνυμα Σαμαρά προς τους ευρωπαίους

“Αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή οφείλετε να μας βοηθήσετε, σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ελλάδας”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους Ευρωπαίους εταίρους σύμφωνα με τους New York Times.

Πηγές της ίδιας εφημερίδας αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και άφησε να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό κόστος. «Υπάρχει ελπίδα, είναι η μόνη που μπορώ να προσφέρω», κατέληξε.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν τον Αντώνη Σαμαρά ως την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για σταθερότητα αν και θεωρούν πως η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι διόλου μια διασκεδαστική υπόθεση. «Πιστεύετε ότι θα ήταν κανείς ευτυχής ως πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ήταν το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά προς τον αμερικανο δημοσιογράφο για να του απαντήση πω “είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι μόνο πόνος».
Οσο για τις τελευταιες εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου απο τα επεισόδια της περασμένης τετάρτης, ο ΑντώνηςΣαμαράς είπε πως πρόκειται για «προϊόν της μεγάλης κρίσης και της μεγάλης ύφεσης που διέρχεται η χώρα” και σημείωσε πως τέτοια φαινόμενα αποτελούν «καμπανάκι» για τους εταίρους και τον δυτικό κόσμο. “Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ισπανία αύριο θα συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Πρέπει να διασφαλίσουμε οτι αυτό το φαινόμενο δεν θα ενταθεί».
Τέλος, χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «μια φούσκα που θα σκάσει» και δήλωσε πως δεν χρειάζεται το ακροδεξιό κόμμα να τεθεί εκτός νόμου. «Πιστεύω ότι η δημοκρατία είναι τόσο ισχυρή που δεν χρειάζεται να ληφθούν ακραία μέτρα».