Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Γιαννάκη Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου,  εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας, αλλά και επιμονής για μια λύση του Κυπριακού που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού Ελληνισμού.

Ο κ. Ομήρου άκουσε σήμερα τα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Εξαίροντας τον πολύτιμο ρόλο του Αστυνομικού Σώματος, ο κ. Ομήρου ευχήθηκε όπως η Αστυνομία συνεχίσει να διαδραματίζει αυτόν τον ρόλο στο σημαντικό έργο που επιτελεί.

Ο κ. Ομήρου μετέφερε επίσης μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι παρά την απώλεια πλουτοπαραγωγικών πόρων, έγινε κατορθωτό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να ξαναδημιουργηθεί η οικονομία. Όσον αφορά στο εθνικό θέμα, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι θα επιμείνουν σε μια λύση προς όφελος του κυπριακού Ελληνισμού.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζει η Εθνική Φρουρά στη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τονίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις του τόπου αποτελούν την ασπίδα και τον θώρακα της χώρας έναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική στρατιωτική κατοχή, μετέφερε το μήνυμα πως «όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή, όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα διατηρεί ισχυρές ένοπλες δυνάμεις αξιόπιστης αποτρεπτικής ισχύος, πάντοτε σε συνεργασία και συμπόρευση με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».

Τέλος, απευθυνόμενος προς τα μελή της φιλαρμονικής της ΕΛΔΥΚ, εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του κυπριακού Ελληνισμού για τη μεγάλη προσφορά της Ελλάδας, και ειδικότερα της ΕΛΔΥΚ, στον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία. Αναφερόμενος στις θυσίες της Ελληνικής Δύναμης για την Κύπρο, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι ο Ελληνισμός απέδειξε διαχρονικά ότι είναι για τα δύσκολα.

Σημείωσε δε ότι «με την αισιοδοξία που εκπηγάζει από αυτές τις γιορτινές μέρες, θα ανοίξουμε έναν καινούριο δρόμο προοπτικής και ελπίδας για το μέλλον, τόσο για τη διασφάλιση της προόδου, της ανάπτυξης και της ευημερίας Ελλάδας και Κύπρου, όσο και για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».