Μέχρι 25 Αυγούστου θα εξυπηρετηθούν 2.500 πτήσεις στα αεροδρόμια Κύπρου

Περίοδο κορύφωσης της επιβατικής τους κίνησης διανύουν αυτές τις ημέρες τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αφού από σήμερα μέχρι και τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν πέραν των 2.500 πτήσεων και θα εξυπηρετηθούν γύρω στις 400.000 επιβάτες.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής, παρά το γεγονός ότι «η οικονομική κρίση ανάγκασε αρκετό κόσμο να αναστείλει τα σχέδια του για καλοκαιρινές διακοπές, εντούτοις, από σήμερα Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013, μέχρι και την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013, και τα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου αναμένεται να εξυπηρετήσουν συνολικά πέραν των 2.500 πτήσεων και 400.000 επιβατών».

Πρόσθεσε ότι «στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας αναμένεται να πραγματοποιηθούν πάνω από 1.800 πτήσεις, μεταφέροντας από και προς την Κύπρο πάνω από 280.000 επιβάτες”, και “αντίστοιχα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 700 πτήσεις μέσω των οποίων θα ταξιδέψουν άλλες 120.000 επιβάτες».

Με βάση τα στοιχεία της Hermes Airports, συνέχισε, «η Ελλάδα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο κατεξοχήν αγαπημένος προορισμός των Κυπρίων”.

“Η Καβάλα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Θεσσαλονίκη και η Σκιάθος, συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό. Ιδιαίτερα δημοφιλείς, όμως, αναδεικνύονται φέτος και άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Βαρκελώνη και η Βουδαπέστη».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ασπρής είπε πως «τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι διανύουμε μια αρκετά δύσκολη περίοδο”.

“Η επιβατική κίνηση παρουσιάζει από την αρχή της χρονιάς μια μείωση της τάξης 5,9% και σίγουρα δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να ήταν. Από την άλλη, όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμη χειρότερα αν δεν γίνονταν κάποιες συντονισμένες κινήσεις από διάφορους φορείς», είπε.

Ανέφερε ακόμα ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, έρχονται να μας υπενθυμίσουν πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι να δουλέψουμε όλοι μας ακόμη πιο σκληρά, συλλογικά και κυρίως προς την ίδια κατεύθυνση».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, συνέχισε, ότι “ο κάθε φορέας μπορεί να παραμένει προσηλωμένος στους δικούς του συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους, ο οποίοι όμως μπορούν ταυτόχρονα να αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι ενός ενιαίου σχεδιασμού και στρατηγικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της πατρίδας μας”, προσθέτοντας ότι, “εάν το επιτύχουμε, τότε ως Κύπρος θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ανάκαμψης της τουριστικής μας βιομηχανίας».