Μέχρι το τέλος του 2017 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις στην ΕΔΥ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικα μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσία(ΕΔΥ) για πρόσληψη/προαγωγή σε θέσεις της Δημόσιας Υπηρεσίας μέχρι τo τέλος του 2017 δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΥ, Γιώργος Παπαγεωργίου.

Σήμερα ο κ. Παπαγεωργίου και τα Μέλη της ΕΔΥ είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό, όπου παρέδωσαν την Έκθεση της Επιτροπής για το 2016.

Με την παράδοση, ο Παπαγεωργίου σημείωσε ότι ένα στοιχείο που χαρακτήρισε τη χρονιά στην οποία αναφέρεται η έκθεση ήταν η πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας. “Ήταν μια χρονιά σταθμός σε ό,τι αφορά την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην ΕΔΥ γιατί από την 1 Φεβρουαρίου 2016 όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά”, ανέφερε.
«Έχουμε προχωρήσει σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της ιστοσελίδας της ΕΔΥ η οποία χρησιμοποιείται σαν παράθυρο επικοινωνίας με τους πολίτες. Ήδη από τον Ιούνιο του 2016 δημοσιεύονται άμεσα οι αποφάσεις, πλέον μόλις ληφθεί η όποια απόφαση σε λίγη ώρα αναρτάται στην ιστοσελίδα της ΕΔΥ» σημείωσε.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα σημαντικό  βήμα το οποίο εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2017 και το οποίο αφορά την εισαγωγή συστήματος υποβολής των αιτήσεων και ηλεκτρονικά. «Ο πολίτης θα μπαίνει στην ιστοσελίδα, θα υποβάλλει την αίτηση του και η όλη διαχείριση των αιτήσεων θα γίνεται με το σύστημα» σημείωσε, υποδεικνύοντας πως πρόκειται για σημαντικά βήματα τα οποία θα βοηθήσουν την ΕΔΥ να ανταπεξέλθει σε αυτό τον μεγάλο όγκο εργασίας που έρχεται με την αποπαγοποίηση πολλών θέσεων.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει να μειώνονται οι προσφυγές γιατί κάποιοι θεωρούν ότι αδικούνται ή παρακάμπτονται οι κανόνες της αξιοκρατίας. Και εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι οι προσφυγές είναι μειωμένες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια κάτι που είναι, όπως είπε, και το πιο σημαντικό.

Σημείωσε παράλληλα ότι η θέση του που είναι και θέση όλων των μελών απ’ ότι ξέρει είναι οι προσλήψεις και οι προαγωγές να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια, υπογραμμίζοντας πως μόνο έτσι μπορεί να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του λαού προς τους θεσμούς του κράτους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για την ακεραιότητα όλων των μελών της ΕΔΥ υποδεικνύοντας ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση θα είναι όταν οι προσλήψεις ή οι προαγωγές που γίνονται, έστω και αν προσβληθούν δεν θα χάσουν, και ιδιαίτερα δεν θα χάσουν από πλευράς αναξιοκρατίας.

Απηύθυνε ως εκ τούτου έκκληση προς τα μέλη της ΕΔΥ να συνεχίσουν όπως μέχρι σήμερα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδηθεί και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς.