Μέχρι την επόμενη Τρίτη η συζήτηση στην Ολομέλεια για την προανακριτική

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθούν από κοινού, το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι δύο προτάσεις – συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ- για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, με στόχο τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορείται για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, παράβαση καθήκοντος με ταυτόχρονη ζημιά του δημοσίου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει τη δυνατότητα να αντικρούσει τις κατηγορίες που του επιδίδονται είτε παίρνοντας τον λόγο απο το βήμα της Βουλής είτε καταθέτοντας γραπτό υπόμνημα. Η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας θα διεξαχθεί αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των προτάσεων στην Ολομέλεια και οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν σε δύο ξεχωριστές κάλπες, μία για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και μία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για την παραπομπή τους ή μη σε Προανακριτική Επιτροπή.

Πάντως για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής και την άσκηση δίωξης απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, δηλαδή η θετική ψήφος 151 βουλευτών.

Σε κάθε περίπτωση, η Διάσκεψη των Προέδρων, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, θα ορίσει την ημερομηνία συζήτησης για τη συγκρότηση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής.

 

 

 

.