Μέτρα και πολιτικές που είναι δείγμα γραφής της επόμενης πενταετίας λέει ο Προδρόμου

“Ακούμε επικρίσεις από τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης για μέτρα που παίρνει και για πολιτικές που εφαρμόζει σήμερα η Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Ισχυρίζονται ότι είναι μέτρα με «προεκλογική στόχευση», κατακρίνουν διότι δεν λήφθηκαν τα προηγούμενα πέντε χρόνια και καταλήγουν ότι μέτρα έχουμε «τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά όχι τους προηγούμενους 57» αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

“ΠΡΩΤΟ, κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. Μέτρα έχουν ληφθεί και πολιτικές ξεκίνησαν να εφαρμόζονται όλο το προηγούμενο διάστημα, στο βαθμό που η Κυβέρνηση είχε διαμορφώσει τις συνθήκες που το επέτρεπαν. Μήπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η απόφαση για την εφαρμογή του ΓΕ.Σ.Υ. έχουν ληφθεί τους τελευταίους μήνες; Μήπως η μείωση της θητείας και η κατάργηση του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας και των μεταβιβαστικών τελών δεν έχουν ληφθεί από καιρό, την ώρα που μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Μήπως η επαναφορά της ΑΤΑ με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς σε μισθούς, δεν είναι κάποιες από τις πολλές επωφελείς για τους πολίτες αποφάσεις των προηγούμενων χρόνων;

ΔΕΥΤΕΡΟ, τα μέτρα και οι πολιτικές που προβάλλονται τον τελευταίο καιρό εντάσσονται στον προϋπολογισμό και τους σχεδιασμούς του 2018. Είναι μέτρα που τώρα είναι η ώρα να εφαρμοστούν αφού ο Προϋπολογισμός του 2018 είναι ουσιαστικά ο πρώτος που έγινε από την Κυβέρνησή μας εκτός Μνημονίου και ταυτόχρονα με στερεή βάση το μεγάλο φετινό πλεόνασμα. Είναι μέτρα από έναν προϋπολογισμό που περιλαμβάνει κυρίως πολιτικές του Προέδρου Αναστασιάδη.

ΤΡΙΤΟ διότι αυτά τα μέτρα και οι πολιτικές μπορεί τώρα να εισαχθούν και πρέπει να συζητηθούν τώρα, αφού αποτελούν και δείγμα γραφής της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη στην επόμενη πενταετία. Η διαφορά είναι ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν υπόσχεται, αλλά εφαρμόζει πολιτικές που έγιναν εφικτές αφού έφερε τη χώρα σε πορεία ανάπτυξης με σταθερότητα”.