Μέσι για Παγκόσμιο Κύπελλο: Φαβορί για την κατάκτηση Βραζιλία, Γαλλία και Αγγλία

Ο Λιονέλ Μέσι ξεχώρισε τη Βραζιλία, τη Γαλλία και την Αγγλία ως τις μεγαλύτερες… απειλές για το όνειρό του να κατακτήσει επιτέλους το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το περασμένο καλοκαίρι ξόρκισε την κατάρα και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, κατακτώντας το Copa America μέσα στη Βραζιλία…

Τώρα ετοιμάζεται να οδηγήσει την αλμπισελέστε στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του (όπως έχει δηλώσει ο ίδιος), αλλά προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους και τις προσδοκίες που υπάρχουν στην πατρίδα του…

Κι αυτό έκανε μιλώντας και στην εκπομπή «El Juego Sagrado» (Το Ιερό Παιχνίδι) της Conmebol (η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής), καθώς απέφυγε να συμπεριλάβει την Αργεντινή μέσα στα φαβορί για τον τίτλο.

«Κάθε φορά που μιλάμε για υποψήφιες ομάδες για τον τίτλο, μιλάμε πάντα για τις ίδιες ομάδες. Αν πρέπει να βάλω μερικές πάνω από άλλες ομάδες, νομίζω ότι η Βραζιλία, η Γαλλία και η Αγγλία είναι λίγο πιο πάνω από τις υπόλοιπες. Ωστόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τόσο δύσκολο και τόσο περίπλοκο που όλα μπορούν να συμβούν», είπε ο «Πούλγκα» μιλώντας στον δημοσιογράφο Σεσίλιο Φλεμάτι και τον παλαίμαχο Αργεντινό άσο Εζεκιέλ Λαβάτσι.

Όσον αφορά τη δική του ομάδα ο Μέσι, παρά το αήττητο σερί των 35 αγώνων, εμφανίστηκε τρομερά προσγειωμένος, αλλά χωρίς να κρύβει τη χαρά του που είναι αρχηγός σ’ αυτό το γκρουπ…

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Έχουμε μια πολύ ωραία ομάδα, αλλά σκεφτόμαστε να πάμε σιγά σιγά. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο με τον καλύτερο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε όλα όσα έρχονται μετά. Όσο περισσότερο παίζεις και όσο περισσότερο χρόνο περνάς στο γήπεδο, τόσο περισσότερο γνωρίζεις ο ένας τον άλλον», συμπλήρωσε.

Ο εναρκτήριος αγώνας του 3ου ομίλου της Αργεντινής είναι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας στις 22 Νοεμβρίου πριν αντιμετωπίσει το Μεξικό (26/11) και την Πολωνία (30/11).