Μέσα του 2014 ολοκληρώνεται η ενοποίηση των συστημάτων Τράπεζας Κύπρου-Λαϊκής

Μέχρι τα μέσα του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ενοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων της Τράπεζας Κύπρου με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, δίνοντας οριστικό τέλος στη σύγχυση που επικρατεί στους πελάτες λόγω της ταυτόχρονης λειτουργίας και παράλληλης στέγασης, σε πολλές περιπτώσεις, των δύο τραπεζών.

H διαδικασία ενοποίησης των συστημάτων είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερο διάστημα να ολοκληρωθεί απ’ ό,τι χρειάζεται για να ενοποιηθούν τα υποκαταστήματα. Αυτή τη στιγμή, προχωρούν ταυτόχρονα δύο διαδικασίες, η μια είναι ο συστεγασμός και ο άλλος η ενοποίηση των συστημάτων.

Οσον αφορά το συστεγασμό, από τα 203 υποκαταστήματα που λειτουργούσαν αρχικά, τώρα με την ενοποίηση λειτουργούν 138, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να γίνουν 130.

Παράλληλα, προχωρά ο προγραμματισμός και οι εργασίες για τη σύζευξη των δύο ηλεκτρονικών συστημάτων, με τα μέσα του 2014 ή και νωρίτερα,  να αποτελεί το χρονοδιάγραμμα και το στόχο της Τράπεζας για την ολοκλήρωση.

Η ενοποίηση του συστήματος θα γίνει αυτόματα και οι πελάτες των δύο τραπεζών θα ενημερωθούν για τα στοιχεία τους, ενώ όπου χρειαστεί θα εκδοθούν καινούρια βιβλιάρια επιταγών και καινούριες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Η σημερινή μεταβατική κατάσταση που επικρατεί στην Τράπεζα Κύπρου προκαλεί σύγχυση στο κοινό, καθώς η πρώην Λαϊκή Τράπεζα είναι ακόμη σε θέση να ανοίγει νέους λογαριασμούς, εταιρικούς και προσωπικούς, να εκδίδει βιβλιάρια επιταγών και πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες.

Όπως ανέφεραν πηγές της Τράπεζας Κύπρου, το άνοιγμα νέων λογαριασμών στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα δεν δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στη μελλοντική ενοποίηση, καθώς δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο όγκος των λογαριασμών που υπάρχουν σε κάθε Τράπεζα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι λογαριασμοί θα ενοποιηθούν.

Aν κάποιος πελάτης διατηρεί λογαριασμό σε μια από τις δύο τράπεζες και επιθυμεί να ανοίξει ένα νέο, είτε προσωπικό είτε εταιρικό, για σκοπούς διευκόλυνσης της διαχείρισης, η Τράπεζα θα τον κατευθύνει να προχωρήσει σε άνοιγμα του λογαριασμού στο σύστημα της τράπεζας που έχει ήδη λογαριασμό, καθώς εκεί υπάρχουν τα στοιχεία του. Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται γιατί τα συστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας είναι ακόμα ανεξάρτητα.

Ωστόσο, αν ο πελάτης έχει λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ανοίξει καινούριο λογαριασμό στο σύστημα της Λαϊκής, ενώ αντιθέτως, αν είναι πελάτης της πρώην Λαϊκής, πολύ πιο εύκολα θα μπορέσει να ανοίξει νέο λογαριασμό στο σύστημα της Τράπεζας Κύπρου.