Μέσα σε βαλίτσα ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Ιταλία ένα 5χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν

Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πόσες ώρες ο 5χρονος Ασίμ βρισκόταν κουλουριασμένος μέσα στη βαλίτσα. Σίγουρα, όσο διήρκησε το ταξίδι της απόγνωσης από την Ελλάδα στη Βενετία… εκεί όπου και τον εντόπισαν οι Ιταλοί αστυνομικοί.

Τη βαλίτσα είχε μαζί του ένας 35χρονος συμπατριώτης του μικρού. Ήταν επιβάτης σε πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Ελλάδα. Παρέμεινε απίστευτα απαθής κατά τη στιγμή της σύλληψής του, δήλωσε ο Ιταλός αστυνομικός Αντόνιο Ντε Φράνκις, φανερά σοκαρισμένος…«Τοποθέτησε ψύχραιμα τη βαλίτσα στο τραπέζι, ύψωσε τα μάτια προς τον ουρανό, και την άνοιξε…Το παιδάκι έμοιαζε τρομαγμένο και καταβεβλημένο. Δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες πέρασε μέσα σε αυτή τη βαλίτσα. «Θέλω τον πατέρα μου», κατάφερε μόνο να ψελλίσει».

Ο 35χρονος Αφγανός πρόσφυγας υποστήριξε ότι ήταν φίλος της οικογένειάς του 5χρονου αγοριού…ότι εκείνοι του είχαν ζητήσει να τον μεταφέρει στη Γερμανία, στους γονείς του.

Κατά τον Ντε Φράνκις, το ταξίδι του μικρού Ασίμ έως την Ευρώπη ενδέχεται να διήρκεσε και τρεις μήνες. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι αρχές εμπιστεύθηκαν το παιδί –που ενδέχεται να ανήκει στην εθνότητα των Χαζάρα (κεντρικό Αφγανιστάν)— σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Βενετίας.

Η ιταλική δικαιοσύνη προσπαθεί να εντοπίσει τους γονείς του Ασίμ, για να διαπιστωθεί  αν ο 35χρονος Αφγανός λέει την αλήθεια. Προς το παρόν τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης.