Μέσα σε ένα 48ωρο το Bitcoin έχασε 50%..!

Το Bitcoin αποδεικνύεται ότι δεν προσφέρει καμιά ασφάλεια στους επενδυτές έναντι του κορωνοϊού, με την τιμή του να βυθίζεται ακόμη ταχύτερα ακόμα και από εκείνες των μετοχών. Η βουτιά συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία, διευρύνοντας τις απώλειες που κατέγραφε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Νέα Υόρκη.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έκανε τη νύχτα βουτιά έως και 32% στα 3.915 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2019. Συνολικά το τελευταίο διήμερο έχει καταγράψει πτώση 50%, στις μεγαλύτερες απώλειες που έχει βιώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πρωί της Παρασκευής στο Χονγκ Κονγκ η τιμή του υποχωρεί κατά 7,8% στα 5.280 δολάρια. Ο ευρύτερος δείκτης κρυπτονομισμάτων του Bloomberg, Galaxy Crypto Index, έχει επίσης υποχωρήσει έως και 49% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, για να προσγειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017.

Εκτιμάται ότι οι επενδυτές τραβούν τα χρήματα από τα κρυπτονομίσματα για να χρηματοδοτήσουν τα margin calls σε άλλα στοιχεία ενεργητικού, αναφέρει Ross Middleton, CFO της DeversiFi. «Ισως νομίζουν ότι θα υπάρξουν καλύτερες βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες σε άλλες κατηγορίες assets στο εγγύς μέλλον».