Μέρκελ: “Όχι σε νέο κούρεμα για την Ελλάδα”

“Όχι” για άλλη μια φορά είπε  η Καγκελάριος Μέρκελ σε ενδεχόμενο νέο κούρεμα για την Ελλάδα , απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής.

“Απορρίπτουμε ένα κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”, τόνισε η κ. Μέρκελ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης με δηλώσεις του παρουσιάστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας  στο Eurogroup της Δευτέρας, αισιοδοξία που μάλλον συμμερίζεται και η ίδια η κα. Μέρκελ.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για τον κοινοτικό προυπολογισμό η Καγκελάριος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  “Άνταλλάξαμε απόψεις και στη συνέχεια δώσαμε την εντολή στον πρόεδρο μας τον Χ.Β.Ρομπέι να συνεχίσει τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει.

Οι συζητήσεις που έγιναν χθες το απόγευμα και σήμερα το μεσημέρι οδήγησαν στο να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε τη δυνατότητα συμφωνίας και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα” .

Τέλος, πρόσθεσε πως “Γνωρίζετε ότι θέλουμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία. Γνωρίζεται ότι η Γερμανία έχει δεσμευθεί προκειμένου να φθάσουμε κάπου” κατέληξε η κα. Μέρκελ.