Μέρκελ αδειάζει Σόιμπλε μέσω…εκπροσώπου

Τόσο η καγκελαρία όσο και το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω των εκπροσώπων τους αδειάζουν τον Β. Σόιμπλε τονίζοντας ότι στόχος τους είναι να κρατήσουν την Ελλάδα εντός ευρώ.Σύμφωνα  με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ ,  η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή καθώς η Γερμανία είναι προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Χαρακτηριστικά σε Συνέντευξη Τύπου τόνισε μεταξύ άλλων: «Για χρόνια, τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν δείξει μια ενεργή αλληλεγγύη στην Ελλάδα με τον στόχο να έρθει η χώρα αυτή σε έναν δρόμο βιώσιμων δημοσιονομικών και οικονομικής ανάπτυξης.οι διεθνείς θεσμοί και η Ελλάδα θα μπορέσουν να βρουν έναν «καλό, εποικοδομητικό δρόμο για τη συνέχεια».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, πρόσθεσε πως «θέλουμε να διατηρήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, και θα στηρίξουμε οτιδήποτε βοηθάει την Ελλάδα. Γι’ αυτό θέλουμε να συνεχίσει το πρόγραμμα βοήθειας να είναι επιτυχημένο».
Κατά τον Μάρτιν Σέφερ, οι συζητήσεις που έγιναν την Παρασκευή με την Ελλάδα «δίνουν την ελπίδα πως η συμφωνία είναι δυνατή».