Μέλι από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές

Μέλι από τον «βορά» στο «νότο», γράφει ανακοίνωση του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, με έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης στα κατεχόμενα, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν είναι θετικοί και ανοίγει έτσι ο δρόμος για να πωλείται το μέλι στις ελεύθερες περιοχές.

Με αλλαγές που έγιναν στον Κανονισμό της πράσινης γραμμής το 2007, το μέλι προστέθηκε στον Κανονισμό , ως προιόν που μπορεί να πουληθεί.  Μετά από τις απαραίτητες ρυθμίσεις επειδή η διαδικασία παραγωγής μελιού στα κατεχόμενα δεν σύναδε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα τρόφιμα, το εμπόριο μελιού δεν μπόρεσε να ξεκινήσει λόγω του ψεκασμού που γινόταν.

Η λήψη δειγμάτων και αναλύσεων γινόταν κάθε χρόνο από ανεξάρτητους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δινόταν μεγάλη σημασία στο σωστό ψεκασμό . Τα τ/κ επιμελητήριο, επισημαίνει ότι η παραγωγή του μελιού θα πρέπει να παράγεται να ετοιμάζεται και να παρασκευάζεται εξολοκλήρου στα κατεχόμενα , με βάση τους κανόνες υγιεινής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Θα συσκευάζεται σε χωριστά δοχεία και πακέτα ώστε να μπορεί να πουληθεί και θα φέρει  το συνοδευτικό έγγραφο που δίδεται από το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο.