“Μέγα” σκάνδαλο στο ΓΕΣΥ…

 Πότε θα σταματήσουμε επιτέλους να κωφεύουμε;

Είναι σε όλους γνωστό το περίφημο  σχέδιο υγείας, ΓΕΣΥ. Από το 2001 έχει ψηφιστεί το πλαίσιο νόμου, διορίστηκαν προέδροι, γενικοί διευθυντές, διευθυντές κτλ αλλά μείναμε στην αόριστη εφαρμογή του…

Πολλοί λανθασμένοι χειρισμοί, λανθασμένοι υπολογισμοί… Το σχέδιο έπρεπε να είχε λειτουργήσει  το 2008.

Μέχρι το 2011 το κράτος (δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες)  είχε πληρώσει 10,5 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για τις υπηρεσίες που ανατέθηκαν σε συμβούλους  για μελέτες για την εφαρμογή του….

Προτάσεις μελέτες και τώρα πρέπει να γίνει πάλι  μελέτη γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή του σχεδίου υγείας  εάν η μελέτη καταδείξει ότι με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα η δημιουργία του ίσως να είναι ασύμφορη.

Το δε μέγα “θέμα”, σκάνδαλο να το πούμε είναι οι μισθοί και οι όροι εργοδότησης του γενικού διευθυντή …. Διαβάστε πιο κάτω:

Σύμφωνα με το συμβόλαιο εργοδότησης του Γενικού Διευθυντή, στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς η  Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, ο Οργανισμός καταβάλλει στον Γενικό Διευθυντή μισθό ίσο με τις απολαβές (μισθός και 13ος μισθός) και τα άλλα ωφελήματα όπως έξοδα παραστάσεως, αυτοκίνητο κ.λπ. που έχουν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων.

Επίσης παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εφάπαξ φιλοδώρημα 2 μηνιαίων μισθών ανά έτος υπηρεσίας. Σύμφωνα με την Γενική Ελέγκτρια, όπως αναφέρεται στην έκθεσή της, σε σχέση με τους όρους εργασίας του Γενικού Διευθυντή, δεν υπάρχει ένδειξη κατά πόσον έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και υποβληθεί για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει των διατάξεων του περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Γενικών Διευθυντών) Νόμου του 1990 (άρθρο 3(4)).

Σημειώνεται επίσης ότι, στο συμβόλαιο εργοδότησης του Γενικού Διευθυντή, δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε πρόνοια αναφορικά με τους όρους της άδειας ανάπαυσης και άδειας ασθενείας του, ως διαλαμβάνεται στον προαναφερθέντα Νόμο (άρθρο 3(7)).

Με λίγα λόγια ο εν λόγω κύριος  εκτός του ότι “χρυσοπληρώνεται” μπορεί να πηγαίνει δουλειά και να απουσιάζει όποτε θέλει…

Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με όλους αυτούς τους χρυσοπληρωμένους υπαλλήλους….

Θα μπει τελικά μία τάξη;