Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στην Κερατέα

Χωρίς τη συνδρομή των εναέριων μέσων, καλούνται οι πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να ελέγξουν την πυρκαγιά στην περιοχή της Κερατέας.

Οι πυροσβέστες έχουν μεν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στη θέση Σάκα, όπου εκδηλώθηκε το πρώτο πύρινο μέτωπο γύρω στις 3 το μεσημέρι, όμως σε εξέλιξη παραμένει το δεύτερο μέτωπο, που ξέσπασε λίγη ώρα αργότερα, στη Λάκιζα και έχει φτάσει μέχρι τη Διψέλιδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, το μέτωπο αυτό είναι μεγάλο, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 46 οχήματα με 115 πυροσβέστες και 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Οι φλόγες κατά τη διάρκεια της ημέρας πλησίασαν επικίνδυνα σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά, ωστόσο στην Πυροσβεστική δεν υπάρχουν για την ώρα αναφορές για ζημιές σε οικίες.

Ωστόσο, πληροφορίες που μετέφερε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, αναφέρουν πως έχουν καεί δύο σπίτια.

Από νωρίς, λόγω της φωτιάς, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής.

Σημειώνεται πως η μεγάλη πυρκαγιά, εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά σημεία (Σάκα, Λάκιζα, Προφήτης Ηλίας), μέσα λίγη ώρα, όμως οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο το μέτωπο στη θέση Προφήτης Ηλίας.