«Μάχη» Επισκόπου Αρσινόης και Αρχιμανδρίτη Ευμένιου για τον Μητροπολιτικό θρόνο Κιτίου

Μετά την παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου, η οποία έγινε αποδεκτή από την ιερά Σύνοδο στις 19 Ιουνίου, ο Μητροπολιτικός θρόνος Κιτίου, έχει κηρυχθεί την ίδια μέρα,  εν χηρεία και τοποτηρητής ανέλαβε κατά τον Καταστατικό Χάρτη ο Μακαριώτατος.

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη η εκλογή μπορεί να γίνει εντός 40 ημερών από την ημέρα που θα κηρυχθεί εν χηρεία ο Θρόνος.

Στη «μάχη» για  τη διαδοχής ήδη έχει μπει ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος καθώς επίσης και ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος.

Υποστηρικτές του Αρχιμανδρίτη Ευμένιου έχουν αποστείλει δεύτερη λίστα με υποστηρικτές του (ενώ προ μίας εβδομάδας είχε σταλεί ακόμα μία), με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Άλλοι 130 συμπολίτες μας που στηρίζουν την υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου

Η Ομάδας Στήριξης της υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου, ανακοινώνει τον δεύτερο κατάλογο συμπολιτών μας και μελών του χριστεπώνυμου πληρώματος της Μητρόπολης Κιτίου, που συμπορεύονται μαζί μας και στηρίζουν την υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου, για την κενωθείσα θέση του Μητροπολίτη Κιτίου.

Ο Πατήρ Ευμένιος για 25 χρόνια αδιαλείπτως παραμένει και υπηρετεί τον λαό της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. Η υποψηφιότητας του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ευμένιου έχει αγγαλιαστεί από όλο τον κόσμο της Μητρόπολης Κιτίου.

Εμείς όλοι τον θεωρούμε άξιο ποιμενάρχη , γιατί ξεχωρίζει για την πνευ ματικότητα ,το ήθος και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του, την έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο , την ανιδιοτελή προσφορά του, την αυταπάρνηση και την ταπεινότητα του.»

Στο μεταξύ υπέρ του Επισκόπου Αρσινόης Νεκτάριου, ήδη έχει εκδοθεί διακήρυξη από τον κλήρο της μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου, την οποία υπογράφουν 57 από τους 61 κληρικούς καθώς επίσης και ηγούμενοι τριών μοναστηριών με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Μονής Σταυροβουνίου.