Μάθετε γιατί οι άντρες τρελαίνονται για το γυναικείο στήθος!

Οι άντρες πάντα σχολίαζαν και θα σχολιάζουν το γυναικείο στήθος! Η αλήθεια είναι μια. Οι άντρες τρελαίνονται, παθιάζονται και πεθαίνουν για τις γυναίκες με το ωραίο- και προς το μεγάλο- στήθος.

Το θέμα πέρα από αισθητικό είναι και επιστημονικό και εν μέρει το προκαλούν οι γυναίκες. Διότι οι ειδικοί μετά από χρόνια έρευνας έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η νευροχημική ουσία οξυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» ή «ορμόνη της αγκαλιάς» πλημμυρίζει τον γυναικείο εγκέφαλο, πρώτον όταν οι θηλές μιας γυναίκας διεγείρονται από το θηλασμό, και δεύτερον όταν διεγείρονται από τον σύντροφό της.

Στην περίπτωση Νο 1 η παραγωγή της ορμόνης βοηθά τη γυναίκα να εστιάσει την προσοχή και την τρυφερότητά της στο μωρό που κρατάει στην αγκαλιά της. Στη περίπτωση νούμερο 2, όμως, η οξυτοκίνη βοηθάει τη γυναίκα να εστιάσει στον ερωτικό της σύντροφο, ενισχύοντας την επιθυμία της να δεθεί μαζί του.

Οι άνδρες συνεπώς μπορούν να γίνουν πιο επιθυμητοί παίζοντας με το στήθος της συντρόφου τους. Όπως εξηγεί ο καθηγητής η εξέλιξη αυτή είναι που κάνει τους άνδρες να κολλάνε με το γυναικείο στήθος. Η προσέλκυση από το γυναικείο στήθος είναι μια διαδικασία οργάνωσης του εγκεφάλου που εμφανίζεται στους άντρες όταν μπαίνουν στην εφηβεία. Εμ βέβαια! Πάρα πολλά πιτσιρίκια έχουν κόλλημα με τα βυζάκια των συμμαθητριών τους…..