Λύρας: Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το συνεργατικό κίνημα

Χρήσιμη συνάντηση όσον αφορά διευκρινίσεις για ορισμένα άρθρα του μνημονίου που αφορούν το Συνεργατισμό είχε με την αντιπροσωπεία της Τρόικας στην Κεντρική Τράπεζα, ο Έφορος της Υπηρεσίας Εποπτείας Συνεργατικών Ιδρυμάτων, Κωνσταντίνος Λύρας.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο κ. Λύρας είπε ότι θα δώσουν απαντήσεις και τις θέσεις τους στις διευκρινίσεις αυτές «και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Εμείς ως Συνεργατισμός έχουμε τη διάθεση και θα δείξουμε εκείνη την επιμονή που πρέπει για να εφαρμόσουμε σωστά όλες τις πρόνοιες του μνημονίου προς όφελος του συνεργατικού κινήματος».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως ο Ιούνιος θα είναι ο μήνας που θα γίνει το επόμενο βήμα όσον αφορά την προσαρμογή του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζας, ο Έφορος είπε ότι προσπαθούν να είναι αποτελεσματικοί για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις ημερομηνίες που αναφέρονται στο μνημόνιο.

Κληθείς να δώσει λεπτομέρειες για το τί εκκρεμεί, ο κ. Λύρας δεν θέλησε να πει, αναφέροντας πως «οι λεπτομέρειες δεν είναι του παρόντος». Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το συνεργατικό κίνημα της Κύπρου, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κυπριακό λαό, σημείωσε.